3 tips om een mooie vloer te kiezen

mooie vloer

De vloer in je huis heeft een grote invloed op de stijl en de uitstraling. Met de juiste vloer kun je jouw woonkamer opeens veel groter laten lijken of een mooi contrast geven. Je kunt variëren met kleur, textuur en vorm. Er is genoeg keuze voor een mooie vloer die bij de stijl van jouw huis past. Ben jij een echte design liefhebber en leef je je graag helemaal uit met de stijl van jouw woning? In dit artikel lees je 3 designtips om de juiste vloer te kiezen.

1. PVC vloeren

Met PVC vloeren heb je ongekend veel mogelijkheden. Er zijn heel veel verschillende vloeren beschikbaar. Je kunt niet alleen de kleur kiezen, maar ook de manier van leggen bijvoorbeeld. Met een floorify vloer kun je de look kiezen die het beste bij jouw huis en interieur past. Ga bijvoorbeeld voor een betonlook of PVC in een mooi visgraat patroon. PVC kan namelijk in allerlei vormen gemaakt worden. Je hebt lange planken. zoals laminaat en tegels. Genoeg keus voor een mooie stijl.

2. Mooie vloer: Ga voor strak en naadloos

Wat is er nou mooier dan een mooie vloer die naadloos doorloopt in alle ruimtes? Met een gietvloer heb je nergens een klein kiertje of spleetje. De vloer wordt gegoten en dan heel strak en egaal gemaakt. Met een laminaatvloer heb je soms moeite met het strak leggen van de planken en de bijpassende plinten. Daar houd je haast altijd wel kleine tussenruimtes over, waardoor het niet goed aansluit. Ook bij de doorloop naar andere ruimtes, hoef je met een gietvloer geen drempel te leggen.

3. Hard houten vloeren 

Heel traditioneel, maar weer helemaal in de laatste jaren. Een vloer van echt hout geeft een echte uitstraling aan de hele woning. Het voordeel van een houten vloer is dat het bij ieder interieur past. Het is echt een tijdloze klassieker onder de vloeren. Door het echte hout zijn deze vloeren heel duurzaam. Daarnaast heb je bij houten vloeren redelijk wat keus in kleuren en patronen. Ook hier heb je de keuze voor een visgraatpatroon, een enkele of een dubbele visgraat zelfs. Maar ook standaard lange planken kunnen je huiskamer een super uitstraling geven. 

Ga voor de vloer die past bij de stijl van jouw huis. Je interieur laten matchen met de vloer heeft een grote invloed op hoe jouw woonkamer eruit komt te zien. Let goed op de kleurencombinaties en zorg altijd voor wat contrast. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.