Voortschrijdend inzicht op de zondagmiddag

door: Anne-Marijn Küthe

Het komt steeds vaker voor dat aankomende thuiswerkmoeders mij om tips en advies vragen via mijn thuiswerkmamasite [deze site voor thuiswerkmoeders bestaat niet meer, red]. Ik ben er nog niet helemaal uit of dit een gunstige ontwikkeling is, want het is nu eenmaal zo dat ik niet de wijsheid in pacht heb. Sterker nog, ik ben vooral ervaringsdeskundige in hoe het niet moet. Maar goed, juist van die valkuilen kan een ander hopelijk iets leren. Daarnaast is het zo dat ik merk dat iedereen anders is en dat mijn tips de een dus verder helpen dan de ander.

Van één tip ben ik in ieder geval zeker: als thuiswerkmoeder moet je niet altijd opgesloten blijven zitten tussen de muren van je werkplek c.q. woning. Het is verrijkend en belangrijk om het contact met anderen aan te blijven gaan. Daarom ben ik zo blij met mijn contact met Vivienne Westerhoud, drijvende kracht achter mamas.nl en 9tot3.nl, een inspirerende en tegelijkertijd ontwapenende persoonlijkheid. Een mooie en zeldzame mix.

Afgelopen zondag trakteerde Vivienne de columnisten van mamas.nl op een heerlijke koffieochtend met daarna een lunch. Dankzij de aparte mix van mensen, het verzorgde eten en de onderhoudende verhalen van Vivienne was het ‘een gezellige boel’, zoals dat heet. Ik was blij erbij te mogen zijn en live kennis te maken met andere vrouwen die schrijven voor mamas.nl en die stuk voor stuk boeiende dingen te melden hebben en bewust bezig zijn met levensvragen, prioriteiten en de balans tussen werk en privé. Op een bepaald moment kwamen we over verslavingen te spreken. Ik spitste mijn oren, aangezien ik verslaafd ben dan wel ben geweest aan alles dat God verboden heeft.  Het ging in dit geval over roken. Monica Fromm van Flair culinair zei toen: “zolang je denkt dat roken weliswaar verboden en slecht is, maar toch eigenlijk heel lekker en dat je het af en toe echt verdient is het heel lastig om er van af te komen. Maar als je denkt dat roken helemaal niet leuk is, dat je er je gezondheid mee schaadt, dat het je geld kost, dat het vies ruikt…dan is het veel eenvoudiger.” Vergeef me de uitdrukking die ik nu ga gebruiken, maar ik vond het een ware eye-opener.

Het is vooral vanwege dit soort verhelderende gesprekken dat ik het belangrijk vind om af en toe het contact met de ‘buitenwereld’ te koesteren. Want de ander, die heeft vaak iets belangwekkends te zeggen. Na zo’n gezellige bijeenkomst keer ik overigens altijd vol frisse moed en nieuwe ideetjes naar huis. En dat is vast niet alleen bij mij zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.