Subsidie van overheid voor kinderopvang door familie/oma/vrienden

Gastouderbemiddelingsbureau springt in op plannen kabinet.

Gastouderlink bemiddelt ook voor onbetaalde kinderopvang en buitenschoolse opvang.

Vorig jaar werden de gezinnen met lagere inkomens reeds tegemoet gezien in de kosten van kinderopvang. Dit jaar trekt het kabinet 200 miljoen euro extra uit voor de midden- en hogere inkomens. Het voordeel kan per huishouden – afhankelijk van het inkomen en het aantal kinderen in de opvang – oplopen tot meer dan duizend euro per jaar.

Daarnaast wil de Onderwijsraad dat het kabinet scholen tot januari 2011 de tijd geeft om de verplichte voor- en naschoolse opvang te regelen. Vele scholen halen de gestelde datum van 1 januari 2007 niet. 

Gastouderlink springt hierop in door ouders – naast de reguliere gastouderopvang – ook voor onbetaalde kinderopvang door opa/oma, buurvrouw of vriendin in aanmerking te laten komen voor maandelijkse subsidie van de overheid. Daarnaast bemiddelt Gastouderlink bij ruiloppas, waaronder naschoolse opvang (buren of vriendinnen vangen elkaars kinderen op) wat een financieel voordeel oplevert voor beiden.

Sinds de start in september 2005 weten steeds meer ouders en gastouders hun weg te vinden naar Gastouderlink uit Assendelft. Met een slimme rekenmodule op de website www.gastouderlink.nl kan iedereen direct uitrekenen wat zij kunnen verdienen door voor Gastouderlink te kiezen. Gastouders worden via Gastouderlink zelfs financieel beloond voor het aanmelden van nieuwe oppaskinderen! Tevens kan men via internet eenvoudig en snel de opvanguren registreren. Zo kan men telkens de actuele stand van zaken bekijken zonder papieren rompslomp.

Gastouderlink is met een promostand te vinden op de Opa & Omadag in Walibi World te Dronten op zondag 4 juni.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.