Internet en de thuiswerkmama

door Anne-Marijn Küthe
Eerlijk is eerlijk, de relatie tussen mijn computer en mijzelf is een haat-liefde verhouding. Toch vermoed ik dat dat vooral aan mij ligt. Ontieglijk nerveus word ik soms van al die mails in mijn inbox, die om mijn aandacht lijken te schreeuwen. En surfen op het Internet betekent in sommige gevallen tijdwinst (als ik niet naar de bibliotheek hoef om informatie op te zoeken, bijvoorbeeld), maar in veel gevallen ook juist tijdverlies omdat je aandacht versnippert, terwijl je van het ene onderwerp naar het andere surft.

Toch biedt het Internet vooral heel veel kansen voor thuiswerkmamas. Dikwijls hoef je de deur niet meer uit voor informatie. Zeker als je aan huis gebonden bent (met kleine kinderen bijvoorbeeld) een groot voordeel. Via Internetfora en nieuwsgroepen kun je contact houden met mensen die dezelfde tak van sport beoefenen en/of dezelfde interesses delen. Daarmee houd je het contact met de buitenwereld gaande, ook in periodes waarin je dikwijls alleen zit met de kinderen. Ook met vrienden en familieleden die je niet vaak kunt zien kun je via e-mail regelmatig communiceren. Ook de combinatie werk en zorg vaart wel bij handig gebruik van Internet en e-mail. Ik doe mijn betalingen via Internet banking als Thomas slaapt en ben dus allang niet meer afhankelijk van de openingstijden van de bank. En als er hier in huis veel kinderen rond lopen ben ik weer blij dat ik mijn vertalingen per e-mail op kan sturen en mijn klanten niet geconfronteerd worden met kinderstemmen op de achtergrond.

In de Ouders van nu van juni staat een artikel over drie vrouwen die zich door hun kinderen hebben laten inspireren en voor zichzelf zijn begonnen. Janneke van Loon is in de speelgoedbranche actief geworden toen ze moeder werd. Ellen Nij Bijvank is interieurstickers gaan ontwerpen toen ze de kamer van haar dochter Pien ging inrichten en Ingrid Reuvers verkoopt baby,-peuter-en kinderkleding.
Voor deze drie vrouwen speelt het Internet een grote rol.
Hun sites?
De site van Janneke van Loon: kidsokee.nl
De site van Ellen Nij Bijkvank: zuuz.nl
De site van Ingrid Reuvers: hippekinderkleding.nl
Neem een kijkje, de moeite waard!

Anne-Marijn Küthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *