Geld op? Het komt goed!

Er is zo’n spreuk van Loesje. ‘Aan het einde van mijn geld, houd ik altijd een stukje maand over’. Het is jaren geleden, tijdens mijn studententijd, dat ik moest glimlachen om de waarheid van deze leus. Nu is het de maandelijkse werkelijkheid voor veel mensen. Dat is zorgwekkend. De crisis eist zijn tol. Er zijn steeds meer gezinnen die niet rondkomen. Vreselijk moet het zijn als je een gezin hebt en je kunt de huur niet meer betalen! Wat kunnen we eraan doen?

Als ondernemer is mijn inkomen onzeker. Ik denk zelf bij vlagen er ook aan om goedkoper te gaan wonen. Maar verhuizen is altijd duur. Dus concentreer ik me dan weer op meer omzet voor mijn bedrijf. En gek genoeg, hoe positiever ik ben over een goede omzet, hoe beter het lukt. Het is net of de crisis dan niet bestaat. Als mijn energie maar positief is, dan komen de klanten vanzelf. Alles reageert dus op hoe ik me voel en wat ik denk. Er zijn mensen die geloven dat onze werkelijkheid slechts een weerspiegeling is van wat we geloven dat deze is. Daar past deze ervaring wel bij. Zou het waar zijn dat we slechts met z’n allen geloven dat het slecht gaat met de economie? En dat het er daarom ook zo uitziet?

Ik weet het antwoord niet. Ik denk wel dat het een tijd is waarin we allemaal teruggeworpen worden op onze unieke talenten. Dat we moeten bezinnen. Nadenken over wat we de wereld –en onze klanten- te bieden hebben. Werken in loondienst geeft steeds minder zekerheid. We moeten leren op onszelf te vertrouwen. Het is financieel een slechte tijd. Maar wie doet waar ze goed in is en dat met de wereld deelt, kan nog steeds veel geld verdienen.

Wat zijn jouw unieke talenten? En hoe kun je die inzetten in ruil voor een inkomen? Durf buiten kaders te denken. Durf goed naar jezelf te luisteren en geloof in jezelf. Het is nu de tijd je ware potentie te leven. Niet bij de pakken neer te gaan zitten. En zelf je verantwoordelijkheid te nemen. Het is ook een tijd van saamhorigheid. Elkaar helpen en samenwerken om te komen waar we willen zijn. Ga jij die uitdaging aan om te doen waar je goed in bent? Je talenten te delen met de wereld en het vertrouwen te hebben dat alles goed komt? Ik doe mee!

5 reacties

 1. ha het komt goed, maar wanneer.
  Waar ik op dit moment wel helemaal iebel van word is dat er veel word nep-geholpen op dit moment.
  – ik help je aan omzet
  – ik help je kansen benutten
  – ik help je aan focus
  das niet helpen.. dat is verkapte verkoop. Ik help je met een stapje, maar de rest moet je dan kopen. Dure cursussen waar er maar een echt rijk van wordt.
  nog een paar om te noemen:
  verander je houding t.o.v. geld, denk als een miljonair.. the secret etc.

  Wees verstandig.. die balans voel je in je maag..gutfeeling.. als je niet kunt ontsnappen aan jouw drive om het NU te doen, dan moet je het NU doen. Tegenwind of windmee.. maken dan niets uit.

  Accepteer dit jouw leven is.. in voor en in tegenspoed.. dit is het.
  Basics als count yr blessings en vooral – doe wat je het liefste doet..dan word je vanzelf succesvol.

  ik geloof in verbinden. Ik verbind mij aan mensen waar ik me wel door geholpen voel.. dus echt helemaal. Niet plots pats toch een betaal-knopje.
  Zeker in deze slechte tijden doe ik aan vrijwilligers werk. Daar zet ik mij in voor wat ik belangrijk vind. Voor de doelgroep waar ik mij zorgen om maak.

  Als je dan merkt waar je hart sneller van gaat kloppen leer je veel over jezelf.
  Zeker bedrijven die zich richten op bijstandsmoeders die ze gaan helpen.. They especially do drive me nuts!

  Ik ben alleenstaande bijstandmoeder, mijn website klopt, mijn social media klopt, mijn inzet klopt, mijn netwerk activiteiten kloppen, mijn bijdrage aan alles en iedereen.. klopt.. en oh en dat de economie stil staat.. dat klopt ook.
  Overleven door een positieve houding, door je hoofd rustig te houden en dus inderdaad mind-fulness en bewust leven.

  het komt goed, maar niet op korte termijn en zeker niet als we elkaar gaan coachen op weg naar coacbingspraktijken.. ik geloof in verbinden met de juiste mensen om je heen die vanuit dezelfde focus werken als jij dat doet.
  @Sabine Zeeland is een top provincie geniet ervan dat je daar woont.
  Ik kan je aanraden om heerlijk op internet te kijken wat er allemaal wel gratis is. Er zijn heel veel tests te vinden via het UWV, volkskrant, etc. type maar in gratis tests.. dan kom je er vanzelf. De Mayakalender is ook top om te onderzoeken.. noem maar op. Er wordt heel veel gedeeld door mensen met de juiste insteek.

  Ontdek jouw kriebel en volg die ook.. dan zul je uiteindelijk ook succesvol worden en blijven.. maar dat zal in de huidige economie iets langer duren. Verkoop je huid voor wat ie waard is, dat weer wel. Ga niet gratis werken of oefen niet te lang. Zodra je denkt dit is van waarde, hier voeg ik iets toe, vraag er dan ook een tarief voor.

  vrouwen hebben de neiging zichzelf te goedkoop neer te zetten.. en zo blijven we onderaan in de markt bungelen.

  succes allen!

 2. Ik ben een jaar geleden als parttime ondernemer gestart met Audiobureau OORgetuige. Mijn producten – o.a. persoonlijke audioboeken – zijn nieuw. Potentiële klanten weten nog niet wat ze missen en het zelfstandig ondernemerschap betekent in deze fase dan ook veel praten, netwerken en contacten onderhouden. Dat kost me echter geen moeite. Sterker nog, het geeft energie omdat ik in mijzelf en mijn ideeën geloof en het heerlijk vind om daarover te vertellen. Dat de zilvervloot nog niet binnenloop – en zich die in deze tijd in stormachtige wateren bevindt – mag zo zijn. Ik geniet desondanks van de vrijheid om mijn talenten naar eigen inzicht te ontplooien en dat gun ik iedere vrouw. En wat dat geld betreft…dat komt echt wel goed!

 3. Ik ben al jaren aan het nadenken over thuiswerken en voor mezelf werken. Maar die stap zetten vind ik zo groot omdat ik geen idee heb waarin of waarmee…er bestaan al zoveel bedrijfjes en ik kan mijn inkomen niet missen voor een studie of zo ….Dat vind ik de moeilijkheid en ik woon in Zeeland…daar kan ook niet altijd alles ivm het vele reizen..dus tips van moeders…hoe hebben jullie het aangepakt en wat doe je? Super welkom…

 4. Monique de Haan

  Hallo Vivienne, I couldn’t agree more! Je schrijft dat zekerheid alleen vanuit jezelf kan komen, dat verbinding met je ‘echte ik’ de basis is voor succes en als je dat gelooft en er ook naar handelt, dan ben je succesvol. Ik heb mijn opdrachten (en dus ook mijn inkomsten – ben kostwinner) gestopt om mij volledig te kunnen focussen op mijn nieuwe business. Alleen omdat ik er zo ontzettend in geloof, het zo heerlijk bij mij past en ik voel dat ik hier wat te doen heb. Er zullen mensen zijn die mij voor gek verklaren, maar de meesten bewonderen m’n keuze… zo van: zouden wij ook wel willen… Dan zeg ik: doe het dan gewoon! Maar we zitten vaak te veel vast in oude systemen, overtuigingen en patronen. Mijn nieuwe business helpt je om daar los van te komen en dus echt vanuit jezelf en met je volle potentieel leiding te nemen over je eigen leven. En dat is volgens mij precies wat jij ook gedaan hebt! Gaaf hoor! Veel succes en wellicht tot blogs/mails/tweets etc… hartelijke groet, Monique

  • Dank je wel voor je positieve reactie Monique! Ik heb dat inderdaad al 10 jaar geleden gedaan. Toen was het geen crisis en zat ik – na mijn scheiding- financieel krapper dan nu. Het is wel de kunst dit vertrouwen vast te houden. Elk jaar weer. Elke maand weer. Het is bijna de belangrijkste opdracht voor elke ondernemer. Blijven vertrouwen! Veel succes met jouw business, klinkt goed wat je doet!! Groetjes, Vivienne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.