De nummer 1 Energiebooster

door: Peggy Saman, www.thuiscarrierecoach.com.

Geen zin om te werken? Niet vooruit te branden? Doe dit en je schiet vooruit! Ja, je zit natuurlijk vol spanning te wachten op het antwoord. En als je als ik ben dan scan je snel door dit artikel op zoek naar sleutelwoorden, die samen het geheime antwoord in zich dragen. Maar in deze inleiding laat ik je nog even in spanning.
Vraag jij je ook af waarom die magische pil nou niet bestaat, die en gezond is en je doet stralen en je ook nog eens voorziet van eindeloos veel energie en een goed humeur. Ja, jammer hè, dat die niet bestaat?! Dat zou nog eens een gat in de markt zijn en peperduur ook nog, vermoed ik. Ik hou het voorlopig bij mediteren en zo heb jij denk ik ook je energiegevers. 

Iets wat ik in mijn eigen leven heb gemerkt en bij dat van mijn cliënten is dat er vaak eerst wat opgeruimd en schoongemaakt dient te worden, eer er energie is voor nieuwe projecten. Denk aan alles wat je aandacht trekt. Je hebt vast hele leuke dingen, waar je heel erg van geniet. Maar vaak zijn het die minder leuke die de meeste tijd en aandacht krijgen.

Identificeer deze: wat zijn die energievreters die telkens maar weer je aandacht en energie zuigen. Dit kunnen fysieke zaken zijn zoals een rommelig kantoor. Je zoekt je een ongeluk naar je gum of je pen. En waar had je ook al weer dat ene papiertje met al die aantekeningen? Heel herkenbaar! (Terwijl ik dit schrijf zie ik een stapeltje rommel in mijn linker ooghoek. OK dat staat als eerste op de agenda voor morgen!)

Maar ook de rommel in je hoofd kan behoorlijk afleiden en je dwingen tot een impasse. Wat dient er eerst gecorrigeerd te worden om zo ruimte te scheppen voor iets opbouwend en positief. Waar stoor je je aan? Is het die berg was, die steeds groter wordt of de rommel in je handtas? Zijn het die onuitgesproken woorden met je vader of je zorgen over de schoolprestaties van je kind?

Wat het ook is, zie of je dit kunt oplossen of loslaten. Loslaten is in dit geval niet doen alsof het er niets is. Maar volledig accepteren dat het er is en dat het is zoals het is. Als je namelijk gaat opruimen en je geeft al deze rommel een plekje, dan zul je zien dat er opeens voldoende ruimte is en daarmee ook extra energie.
Vergelijk het maar met een rommelige kamer. Het is een plek waar je niet graag bent. Je doet het liefst de deur dicht, want als je het niet ziet en er niet over praat, hoop je dat het er niets is (≠ loslaten). Maar het blijft aan je knagen.
Dan besluit je op een dag die kamer aan te pakken. Je zet je schouders eronder en je gaat schoonmaken en opruimen. Alles wat je niet kunt gebruiken, gooi je weg. Het overige sorteer je en maak je tot mooie stapeltjes. Je geeft alles een plekje. Het eindresultaat is een mooie frisse, opgeruimde energiegevende kamer. Je staat versteld van het resultaat. Je was vergeten hoe mooi die kamer eigenlijk is en wat een ruimte!

Als je dit zo leest weet ik bijna zeker dat je zegt: o, dat wil ik ook!
Nou ga je gang. Haal alle obstakels weg die je tegen houden om eraan te beginnen. Zodra je hoofd op orde is, voel je de energie terugkomen. Je hebt denk ik wel eens gehoord dat je huis een spiegel is voor wie jij bent. Kijk goed naar je huis en wat zegt het over jou? Soms kan dit heel confronterend zijn. Krijg geen schuldgevoel maar accepteer dat het er is en dat het is zoals het is, zonder waardeoordeel. Soms werkt het al, als je gewoon aan de slag gaat met een fysieke rommelige kamer in je huis. Merk het verschil in je hoofd.

Tip: Heb je je dit ook wel eens afgevraagd over je werkplek. Als je hier adviezen over wilt, mail me voor de details. info@thuiscarrierecoach.com.

www.thuiscarrierecoach.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.