Moederdag actie Microkrediet voor Moeders

Moederdagactie: like & win een sjaal

Wil jij Moederdag dit jaar eens anders vieren? Maak dan bijvoorbeeld eens kennis met Kumari, een van onze moeders uit India. Door middel van haar microkrediet heeft ze ervoor gezorgd dat haar kinderen nu naar school gaan en dat zij niet meer hoeven te bedelen. Ben jij ook trots op Kumari en wens je dit meer vrouwen in Azië toe? Doe dan mee met onze moederdagactie! Door middel van jouw “like”op onze Facebookpagina laat je zien dat je begaan bent met Microkrediet voor Moeders, tegelijkertijd maak jij kans op een van de vijf mooie Sjaals die wij weggeven!

Ga naar Facebookpagina van Microkrediet voor Moeders

Kennismaking met Kumari

Kumari woont samen met haar man Errige Chandra, haar zoon en twee dochters in het dorpje Yerragudipalli in India. Het hele gezin speelt muziek op straat en bedelt om aan hun levensonderhoud te kunnen voorzien. De kinderen kunnen niet naar school en ondervinden problemen zoals ondervoeding. Via kennissen is Kumari in contact gekomen met Raids, onze partner die de microkredieten verstrekt en de vrouwen begeleid. Op het moment dat Kumari zich bij het Raids project aansloot was ze nog niet direct overtuigd van de vele voordelen van het microkrediet en de verantwoordelijkheid daarvoor die ze gezamelijk heeft met een groep vrouwen. De ervaring van de ander vrouwen en de uitleg van het leningsproces hebben haar doen inzien dat ze haar familie kon helpen naar een beter bestaan.

Vooruitgang voor de hele familie

Met het microkrediet van 18.650 roepies heeft Kumari 600 sari’s (traditioneel kledingstuk) van 25 roepies per stuk en investeerde zij de rest in zaken om waarde toe te voegen. Op de markt verkocht zij de sari’s vervolgens voor 50 roepies per stuk; een totale omzet van 30.000 roepies. Met de winst van 11.250 roepies heeft Kumari twee zakken rijst gekocht om haar kinderen twee maal per dag te voeden. Ook zorgde ze ervoor dat de kinderen medicijnen kregen voor hun gezondheidsproblemen.

Facebook Moederdagactie

Spreekt het verhaal van Kumari jou aan en ben je benieuwd naar de verhalen van de andere vrouwen? Like onze Facebookpagina en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen. Met uw like maakt u kans op een van de vijf sjaals!
De actie loopt van 5 t/m 12 mei 2013.

Ga naar Facebookpagina van Microkrediet voor Moeders
Wil je naast het tonen van je steun en interesse nog meer doen? Bekijk dan de mogelijkheden tot bijdragen aan onze stichting.

Steun Microkrediet voor Moeders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.