Mannen en vrouwen hand in hand voor de derde golf

 Op maandag 9 februari is het zover, dan vindt de 3e golf emancipatie manifestatie ‘Het Godinnenspektakel Event’ plaats. Met bekende sprekers, zoals Iteke Weeda, Roos Wouters, Wilna Wind en Rutger Groot Wassink zal het een goedgevulde middag en avond worden. Tweede Kamerlid Sadet Karabulut is eveneens aanwezig om haar visie te geven op de derde emancipatiegolf.

De organisatie achter het evenement, stichting Expertisecentrum Gelijke Waardering M/V, roept op tot de 3e emancipatie golf. Nog te veel wordt er aangestuurd op de behoeften van de 2e golf. Mannen en vrouwen van de huidige generatie hebben duidelijk andere behoeften, dan de vorige generatie en dit vraagt om een andere benadering.

Het doel van de manifestatie is om aandacht te vragen voor het feit dat anno 2009 zogenaamd “mannelijkheid” nog altijd hoger gewaardeerd wordt als zogenaamd “vrouwelijkheid”. Datgene wat in het patriarchale systeem als vrouwelijk werd beschouwd, is in onze maatschappij nog steeds ondergeschikt aan datgene wat mannelijk werd beschouwd. Het Godinnenspektakel wil mensen bewust maken van de impliciet mannelijke norm, waar onze maatschappij nog van doordrongen is. De naam Godinnenspektakel, daagt dan ook uit om ons bewust te worden van deze onbewuste conditionering die ons zegt dat ‘vrouwelijkheid’ minderwaardig is. Voor het G-spektakel Event is een veelzijdig programma samengesteld. Thema’s  zijn onder andere: vaderschap & zorg, ouderschap & betaald werk en vrouwelijkheid & seksualiteit. Naast verschillende dialogen over deze diverse thema’s staan er nog vele andere activiteiten op het programma. Zo is er een modeshow, zijn er verschillende soorten dans optredens en is er een veiling die gepresenteerd wordt door Boom Chicago Greg Shapiro (ook bekend van Comedy Central).

Stichting Expertisecentrum Gelijke Waardering M/V zet met het “Godinnenspektakel” belangrijke maatschappelijke vraagstukken centraal. Een belangrijk speerpunt is, onder andere, het zetten van zorg op de politieke agenda. Het blijkt dat landen waarin zorg goed gefaciliteerd wordt de arbeidparticipatie van vrouwen stijgt en tevens het aantal geboren kinderen stijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.