Internationaal Congres over Kindermishandeling

Graag wil DaalAdvies het volgende onder uw aandacht brengen, de Stichting Kinderbescherming Curaçao (SKBC) en de Nederlands Antilliaanse Stichting voor Klinisch Hoger Onderwijs (NASKHO) hebben de handen in één geslagen en organiseren een internationaal congres over kindermishandeling.

Stichting Kinderbescherming Curaçao probeert op diverse manieren aandacht te vragen voor zaken als kindermishandeling, seksueel misbruik en de rechten van het kind. Het bespreekbaar maken, en op de politieke agenda krijgen van deze onderwerpen heeft een groot maatschappelijk belang.
Risicofactoren, die kunnen leiden tot kindermishandeling, komen in veel gezinnen op het eiland gelijkertijd voor. Denk aan armoede, één-ouder-gezinnen, slechte en te kleine huisvesting, werkeloosheid en nauwelijks voorzieningen in de wijk. Vandaar dat het Stichting Kinderbescherming Curaçao haar activiteiten wil uitbreiden middels het opzetten van een Expertisecentrum Kindermishandeling.

In dit kader organiseert het Expertisecentrum van 16 tot 19 april 2010 een internationaal driedaags congres over Kindermishandeling voor de (para)medische beroepsgroepen. Tijdens het congres worden lezingen en workshops verzorgd door onder andere Jo Hermanns (Nederland), Christine Barrow (Barbados) en andere (lokale) experts. Informatie over de opbouw of inhoud van het programma kunt u lezen in het programma (PDF).

Mocht u interesse hebben in deelname aan het congres meld u dan op de website van de Nederlands Antilliaanse Stichting voor Klinisch Hoger Onderwijs www.naskho.org.
Wilt u meer inhoudelijke informatie ontvangen neemt u dan contact op met de congrescoördinator, Monique Daal van DaalAdvies, via haar e-mail monique.daal@daaladvies.nl.
Het precieze programma is terug te vinden op www.daaladvies.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.