EEN tegen armoede! Doe mee!

EEN is iedereen die zich inzet tegen armoede! EEN wil een wereld zonder extreme armoede en honger. Dat kinderen en moeders niet meer onnodig sterven. Dat iedereen toegang heeft tot onderwijs, schoon drinkwater en gezondheidszorg. Kortom: EEN wil in 2015 een wereld waarin de Millenniumdoelen gehaald zijn!

In 2015 moet er voldaan zijn aan de acht afspraken die 139 landen in 2000 maakten die de wereld een stuk leefbaarder en eerlijker maken. EEN is zich ervan bewust dat niet alleen overheden en regeringen hiervoor kunnen zorgen maar dat het juist de burgers zijn die het verschil kunnen maken. Daarvoor biedt de EENshop honderd-en-één effectieve manieren aan in de strijd tegen armoede. Op die manier wil EEN duidelijk maken dat het gemakkelijk, leuk en nuttig is om je persoonlijke steentje bij te dragen.

Zo kun je sieraden, shirts, en zelfs een geit kopen in de EEN shop. Ook verkopen ze fair trade tassen, kussens, schorten en wasmanden. Op die manier kan jij een steentje bijdragen aan het behalen van maar liefs drie Millenniumdoelen. Te weten: de halvering van armoede, eerlijke wereldhandel en een wereldwijd duurzaam leefmilieu!

Ook kan je bij EEN een steentje bijdagen zonder geld uit te geven. Zo is het mogelijk om een klimaatcalculator aan te schaffen waarmee je jouw dagelijkse CO2-uitstoot kan berekenen en zodoende bewust wordt van jouw invloed op het klimaat. Of teken de fairfood petitie voor meer duurzame en eerlijke producten in de supermarkt. Beide acties kosten je niets maar helpen wel mee aan het behalen van de Millenniumdoelen.

Mamas gelooft ook in de kracht van het individu. En dan speciaal in de kracht van moeders. Daarom hebben Mamas en EEN al een tijdje de handen ineen geslagen. Mamas staat net als EEN voor betere leefomstandigheden voor moeders wereldwijd. Millenniumdoel vijf, het terugdringen van moedersterfte, staat daarom voor beide organisaties hoog in het vaandel. Zowel Mama’s als EEN geloven in de vereniging van het eerlijke en mooie en in de kracht van het individu om verandering aan te brengen in hopeloze zaken. Ook Mamas helpt op die manier mee aan het behalen van de Millenniumdoelen. Wil jij ook helpen? Word dan EEN, op www.EEN.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.