De kracht van ondernemende vrouwen in Ghana

Sinds deze week, staat op het goede doelen platform Pifworld.com een mooi initiatief in de spotlights: Microfinance for Women. Dit project geeft vrouwen in Ghana een kans om een eigen bedrijf op te zetten en daarmee een toekomst voor hun gezin op te bouwen. Door dit project te steunen, kun jij ondernemende vrouwen in Ghana hierbij helpen.

Er is €5.025 euro nodig om 25 vrouwen de mogelijkheid te bieden hun eigen bedrijf te starten. Inmiddels is er al €3.205,- opgehaald, maar dat is nog niet voldoende. Via Pifworld kun jij met vrienden, collega’s of familie meehelpen om deze vrouwen te steunen in hun ondernemerschap.

Hoe werkt Pifworld?
Behalve online doneren aan projecten van goede doelen, kun je op Pifworld ook je vrienden, familie en collega’s mobiliseren om je samen in te zetten voor jouw favoriete project. Samen met je (online) netwerk kun je zo wereldwijd projecten ondersteunen.

Het is simpel:

  • Klik hier om naar het project Microfinance for Women te gaan.
  • Om te doneren klik je op de groene ‘Donate’ knop.
  • Vul het gewenste bedrag in en volg de stappen

 Easy does it…

Wil je jouw online netwerk uitnodigen om ook dit project te steunen? Met de ‘share tools’ onderaan de projectpagina’s is dat eenvoudig.

In het filmpje hieronder kun je zien hoe vrouwen met passie, veerkracht en energie bouwen aan hun eigen toekomst. Steun ze en play it forward voor deze vrouwen in Ghana.

Over Pifworld
Pifworld is het goede doelen platform, waar iedereen een bijdrage kan leveren aan een betere wereld. Hier kun je eenvoudig aan projecten doneren en je netwerk uitnodigen. Dit is “playing it forward”.

Het doel van de Pifworld community is om zo groot worden dat we elk project binnen een dag kunnen realiseren. En het maakt niet uit hoe groot of klein een project is. Samen met anderen kun je straatkinderen in Honduras helpen weer terug naar school te gaan, je kunt ondernemers in Ghana aan een startkapitaal helpen of zelfs een enorm wildlife park bouwen in zuidelijk Afrika.

100% van het gedoneerde bedrag komt ten goede aan het project dat je steunt. Alle ontwikkelingen rondom het project kun je volgen via persoonlijke filmpjes, foto’s en blogs. Zo zie je direct waar jou steun terecht komt.

Sinds de start van Pifworld eind maart 2009, hebben verschillende internationale bekendheden zich al bij Pifworld aangesloten. Zo hebben Nobelprijs winnaar Desmond Tutu en Frits en Barbara Barend hebben steun voor hun project via Pifworld uitgesproken. Inmiddels hebben 16 projecten hun budget bereikt, met de hulp van ruim 3500 donateurs. Bekijk hier een filmpje op youtube over pifworld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.