Join de Happy Working Mother Force

Door: Marlisa WaremanDe FNV breekt, met de brief die zij deze week stuurde aan de Tweede Kamer, de juiste lans voor het gezin. Op de lange termijn zullen verloven voor vaders zeker helpen in het thuis beter verdelen van de taken, want de moeder moet leren los te laten en de vader ontdekken dat hij het net zo goed kan. Ook als men gescheiden is of voor ouders of anderen zorgt. Als de financien tijdelijk op orde blijven, is dat gewenproces eenvoudiger.

Dus overheid: zorg voor een verplicht betaald vaderverlof van een maand bij een pasgeborene. Zorgverzekeraars: zet het kraampakket ook in voor de vader (wekker, bevalgidsje voor de coach e.d.). Nederland: zorg dat verschoonplekken voor baby’s niet altijd in het vrouwentoilet zijn en een moeder in jurk tonen.

Ervaring leert dat overheden niet heel snel kunnen schakelen. Dus wij roepen de actieve moeders van Nederland op die willen werken. Neem het heft in eigen hand. Join de Happy Working Mother Force. Allemaal sterke vrouwen met een ondernemende geest en gezin. Bereid anderen verder te helpen via internettips, acties of live performances in de eigen huiskamer (topperware parties). Concrete, snel te realiseren en dichtbij huis oplossingen van vrouwen die verdienen. Goed positief geluid? Help dan om dit te realiseren en geef je op via www.ikverdien.nl

De Stichting Mama Wil gelooft in de kracht van elk individu, gelooft in de sterke wil van vrouwen, gelooft dat positieve media aandacht, netwerkverbindingen en humor krachtiger instrumenten vormen dan overheidsmaatregelen. De Stichting Mama Wil gelooft dat vrouwen aantrekkelijker worden naarmate ze meer in de gelegenheid zijn zichzelf te ontplooien, dat ze vrouwelijk moeten blijven, elkaar moeten steunen (sisterhood) en moeten ‘willen’ (lees: bevechten). Want pas na een worsteling volgt erkenning.

Voorbeeld ikverdien oproep:

Denk aan Bettinne Buijsel uit Deventer (..), alleenstaand moeder met een voorschools opvangprobleem dat te klein is voor de lokale overheid, maar haar verplicht te kiezen voor werken in de avonduren. De Happy Working Mother Force website www.ikverdien.nl moet in de toekomst de plek zijn voor haar oproep tot het delen van de zorg in voorschoolse opvang. Vrouwen in haar postcodegebied krijgen mail, kunnen zij helpen? Maar ook andersom: Moeder met uitgeverij in Groningen doet oproep tot inleveren van manuscripten of wil Topperware party geven over parttime werken.

Uitleg Happy Working Mother Force (project in wording):

Veel moeders doen het al uitstekend, anderen willen het graag leren: het overwinnen van de hormonen, het loslaten, het onderhandelen, het kiezen. Vandaar de vorming van een Happy Working Mother Force, werkende moeders met een ondernemende geest ondersteunen moeders die graag willen, maar nog niet goed weten hoe of tegen muren aanlopen. Stichting Mama Wil staat voor financiele onafhankelijkheid van moeders en betrekt bij elk project specifiek vrouwen aan de onderkant van de samenleving via Werkplein of Sociale Dienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.