Zuid-Afrika met kinderen

Staat het spotten van de big 5, de beroemde tafelberg in Kaapstad en het vooruitzicht van heerlijke Zuid-Afrikaanse wijntjes hoog op je wensenlijst, maar vraag je je af of dit wel met (kleine) kinderen kan? Zeker. Met hun van nature open blik en opmerkelijke vragen zul je merken dat je sneller contact hebt met de lokale bevolking, wat zo’n reis juist bijzonder maakt.

Wees niet verrast wanneer je een schooltje bezoekt in een dorp dat ze binnen no-time met de andere kinderen staan te voetballen. Met het spel ‘wie spot het eerst een dier?’ zullen je kinderen je nog verbazen met hun alertheid. Zelfs het beroemde wijngebied van Stellenbosch is met een fietstocht tussen de druivenranken leuk voor kinderen. Door te kiezen voor meer typisch Zuid-Afrikaanse accommodaties als een safaritent in de bush, een struisvogel boerderij of een Kaap-Hollands wijnhuis ervaren jij en je gezin helemaal het echte Zuid-Afrika.

Als bestemming heeft Zuid-Afrika het grote voordeel dat er van een jetlag geen sprake is. Er is namelijk geen of maximaal 1 uur tijdsverschil. Verder kun je er comfortabel overnachten, is de infrastructuur goed geregeld en eet je zo avontuurlijk als je zelf wilt. Ook hoef je je geen zorgen te maken om malaria, aangezien er volop mogelijkheden zijn voor malariavrije safari’s.

Overtuigd om met je kinderen naar Zuid-Afrika te gaan? Bij reisorganisatie ZuidAfrikakids, onderdeel van RiksjaKids, krijg je advies van moeders die er met hun eigen kinderen zijn geweest. De reizen zijn speciaal voor reizen met gezinnen samengesteld waarbij rekening is gehouden met jouw wensen als ouder: appartementen of familiekamers, vaak een zwembad en een niet te vol programma. Dat zorgt voor een goede balans tussen rijden, rust en natuur, wel zo fijn met de kids op de achterbank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.