We gaan op reis en we spelen…

we gaan op reis

We gaan op reis

We gaan op reis, het duurt niet lang meer. Met de zomer in aantocht komt ook de grote vakantie steeds dichterbij. Ieder jaar trekken tal van Nederlandse gezinnen met de auto eropuit, vaak richting de zon, de zee en stranden van Zuid-Europa. Een lange reis, die niet altijd even spannend is en soms zelfs een beetje saai kan zijn. Een goede manier om de verveling te verdrijven en de noodgedwongen reistijd om te toveren in een gezellig samenzijn, zijn autospelletjes. Geen zorgen, voor de zoveelste keer ‘ik ga op reis en ik neem mee spelen…’ is niet nodig. Er zijn tal van andere spellen die bij zowel ouders als kinderen voor het nodige vertier kunnen zorgen. Wijkopenautos.nl heeft enkele bekende en minder bekende autospelletjes voor mamas.nl op een rij gezet:

Dierenslang

Een uitdagend spel voor jong en oud. Bij iedere laatste letter van de naam van een dier, noemt de volgende speler een dierennaam die begint met die letter. Zo ontstaat er een slang van dieren die pas tot een einde komt, wanneer iemand een dier dubbel zegt of niemand meer een dier kan verzinnen.

Wie ben ik?

Normaal gesproken wordt ‘wie ben ik?’ gespeeld met een post-it op het voorhoofd geplakt, maar het kan ook gespeeld worden zonder. Neem gewoonweg een mens, dier of stripfiguur in gedachten en laat je medereizigers net zolang vragen stellen, totdat zij raden wie of wat jij bent. Denk erom: alleen vragen waar je met ja of nee op kunt antwoorden zijn toegestaan!

Gaten karaoke

We gaan op reis en we maken muziek! Muziek is een onmisbaar onderdeel van de reis. Niets wekt een sterker vakantiegevoel op dan lekker met z’n allen in de auto meezingen met hits van vroeger en nu. Draai voor de grap eens het volume weg: wie de tekst in de stilte correct weet mee te zingen, verdient een punt. Wie het eerste tien punten heeft behaald, wint het spel. Dát is nu gaten karaoke!

We gaan op reis: veilig

Nog belangrijker dan plezierige reis, is natuurlijk een veilige reis. Bereid je daarom goed voor op de lange weg die komen gaat. Vergeet daarbij bijvoorbeeld niet het profiel en de spanning van de banden te controleren, het oliepeil te checken en de koelvloeistof aan te vullen. Denk je erover om nog voor de zomer een nieuwe auto te kopen? Overweeg dan eens om je huidige auto te verkopen aan wijkopenautos.nl. Wij garanderen een snelle en zorgeloze verkoop voor iedereen. Zo hoef jij je alleen maar bezig te houden met de volgende bestemming van je nieuwe auto. We gaan op reis en maken plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.