Vijf redenen waarom jou kind vandaag nog Engels zou moeten leren

Er zijn maar liefst vijf verschillende redenen waarom het nooit te vroeg is je kind een nieuwe taal aan te leren. Je hoort het altijd en overal: je moet je kinderen zo vroeg mogelijk een vreemde taal aanleren. Dit verklaart het succes van populaire kinderprogramma’s zoals Dora The Explorer. Maar weet je ook waarom het zo belangrijk is?
1 Accent
Kinderen die van jongs af aan een vreemde taal leren hebben minder  kans op het ontwikkelen van een buitenlands accent. Meerdere onderzoekrapporten door Amerikaanse universiteiten hebben aangetoond dat het moeilijker wordt om een accent af te leren naar mate je ouder wordt.  Je zou je kind dus kunnen aanleren met een Brits of een Amerikaans accent Engels te spreken.
Kinderen vinden het leuk
Jonge kinderen vinden het leuk om iets nieuws te leren. Vooral als dat gepaard gaat met muziek en spelletjes. Ze pikken de taal snel op omdat ze het associëren met plezier en vrije tijd.

Onbevreesd
Kinderen proberen graag nieuwe dingen uit alleen al om te zien hoe de ouders er op reageren. Ze zijn niet bang om fouten te maken en zijn alleen maar nieuwsgierig naar de reactie van hun omgeving. Ze schamen zich niet wanneer ze iets verkeerd uitspreken of iets niet weten. Dit maakt het gemakkelijk en leuk om je kind een taal te leren.

Goed netwerk
Ouders en leraren kunnen samenwerken om een kind te stimuleren. Wanneer een leraar op school een bepaalde film laat zien kunnen de ouders daar op in spelen door er een gesprek over te hebben of samen naar de filmmuziek te luisteren. Hierdoor kan er een omgeving gecreëerd worden waarin het volledig normaal is meerdere talen te spreken.

Het kan overal gedaan worden
Je kan je kind overal een taal leren, zelfs op vakantie. ESL Taalreizen biedt cursussen aan voor kinderen van 7 tot 17 jaar oud in tien verschillende landen en vijf verschillende talen.  De cursussen zijn meestal samengesteld in de vorm  van een zomerkamp. De kinderen leren niet alleen een vreemde taal maar ze maken ook nieuwe vriendjes en vriendinnetjes waarmee ze de spannendste avonturen beleven.

De reisschool bied overigens ook taalreizen aan voor volwassenen dus je kunt het ook samen doen. Engels leren in Engeland is de meest populaire bestemming voor zowel volwassenen als kinderen.

3 reacties

  1. Volledig akkoord met het artikel: hoe jonger je begint, hoe beter.
    Ik organiseer al twintig jaar lessen Engels voor volwassenen in Brussel. Dagelijks komen zowel Frans- als Nederlandstalige volwassenen komen aankloppen voor hulp bij het verbeteren van hun kennis van het Engels. Ze zijn vaak aan het begin van hun professionele carrière en worden plots geconfronteerd met de eisen die gepaard gaan met een goede job. Nl. een goede kennis van het Engels. We helpen hen zo goed als we kunnen maar als ik het vergelijk met het gemak waarmee een kind (dat studeren ook als hoofdactiviteit heeft) een tweede taal kan verwerven, dan is de conclusie eenvoudig. Mijn eigen 15-jarige dochter heeft al lang een quasi-perfecte kennis van het Engels. Maar ik zeg u wel: dat komt niet vanzelf. Dat is een engagement.

  2. Zeer goede argumenten. Zeker niet uit het ongerijmde. Ik heb heel veel geleerd uit deze info. Ik zal hier later zeker rekening mee houden om mijn kinderen op jonge leeftijd een vreemde taal te laten leren. Op een leuke manier lijkt dit me echt wel een ‘must’. Vriendelijke groet

  3. Vertaler engels

    Hier heb je inderdaad gelijk in. Het is erg belangrijk dat kinderen de Engelse taal vroeg onder de knie krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.