Tips wintersport fotografie in de sneeuw!

Tips wintersport vastleggen

tips wintersportHet is weer winter, wat betekent dat de dagen korter worden en de temperatuur steeds verder daalt. Wanneer het winter is zijn we allemaal geneigd om dieper in ons holletje te kruipen om een flinke winterslaap te houden. Maar dat zou hartstikke zonde zijn, want de winter heeft veel moois te bieden. Met als hoogtepunt: de wintersport. De mooie herinneringen die je tijdens de wintersport maakt, zijn herinneringen die vereeuwigd moeten worden. Tijd om de fotocamera maar eens uit de kast te halen. Fotograferen tijdens in de sneeuw is overigens wel een vak apart, maar met onderstaande tips ben jij binnen no-time een pro. Tips wintersport fotografie!

fotografie-tips-wintersport

  1. Sneeuw is wit, of toch niet?

    Het is wellicht niemand ontgaan dat foto’s van sneeuw nogal blauw uitvallen. Aangezien je verder van het blauw wil afzitten, moet je zorgen dat je instellingen op een warme kleurtemperatuur staan. Dit haalt direct de blauwe ondertoon uit je foto.

  1. Voor dag en dauw

Of nog beter gezegd: tijdens dauw. Voor de vroege vogels onder ons is de ochtend bij uitstek het meest geschikt voor sneeuwfoto’s. Dan is er namelijk nog weinig sprake van sporen op de route. De sporen die je dan vindt, zoals bijvoorbeeld die van dieren, zijn direct het fotomoment waard. Wat daarnaast vaak te zien is in de vroege ochtend is dauw. En dauw, dat zorgt voor hele mooie foto’s. Dauw op planten of spinnenweb, het is het vroege uitstapje meer dan waard.

  1. Zoek de kleurcontrasten

Niks zo mooi als een compleet wit gebied, met een helder blauwe lucht. Of die groene dennenbomen, belegd met een dik pak sneeuw. Een dennenappel, die zich als enig bruin puntje heeft laten vallen in de witte sneeuw. Dat zijn de mooie kansen die je zeker niet mag laten glippen.

  1. Vereeuwig de herinneringen

Hopelijk helpen deze tips wintersport fotografie om mooie beelden te maken. Om blijvend te genieten van de sneeuw, zelfs in de zomer, voeg je alle foto’s samen tot een fotoboek. En dat is tevens een heerlijk winters klusje. Lekker warm binnen bij de kachel de allerleukste foto’s selecteren en herinneringen ophalen om daarna samen te voegen in een fotoboek, is namelijk echt geen straf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.