Ridders en kastelen

Onze wereld is één grote school, je blijft leren, nieuwe dingen ontdekken en je wordt elke dag een stukje wijzer. Voor kinderen zijn de eerste levensjaren een grote speurtocht – alles moet worden ontdekt, eerst worden de zintuigen gestimuleerd door aanrakingen en geluiden, maar zodra de bewegingsvrijheid zich aankondigt, gaat er een nieuwe wereld open. Kinderen leren snel en vinden leren leuk. Maak hier gebruik van en verander de jaarlijkse vakantie in een ontdekkingsreis voor het hele gezin!

Ridders, kastelen en jonkvrouwen staan vaak centraal in de fantasie van een kind. Zelfgemaakte zwaarden, kastelen gemaakt van karton en een kist vol met kinderkostuums toveren hun realiteit om naar een fantasierijke middeleeuwse wereld. En wat is er nu beter om een écht kijkje te nemen in deze wereld?

Kies voor een vakantie naar Engeland oftewel het land van kastelen, ridders en koningen. De kinderen zullen zich zeker vermaken tijdens een actieve reis door dit fascinerende land. Maak gebruik van hun leergierigheid en voorzie hun vakantie niet alleen van een hele goede geschiedenisles, maar ook van een verbeterde taalvaardigheid. Dit kan je doen door het combineren van een vakantie met bijvoorbeeld een taalcursus. Organisaties zoals ESL taalreizen bieden een uitgebreid aanbod in taalcursussen voor jong en oud in Engeland. Deze kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met een geschiedenisrijke rondreis door het Verenigd Koningrijk.

doverrrBegin je reis in Dover bijvoorbeeld. Boven op de rotsen bevindt zich meteen één van de belangrijkste kastelen in Engeland; Dover Castle. De kinderen zullen geboeid raken door de historie en omgeving van deze stad. Interactieve spelletjes maken het allemaal nog leuker. Op de muren zijn verhalen uit het hofleven geschilderd – welk kind houdt er nu niet van een goed stripverhaal? Begeef je met het hele gezin door de tunnels die naar het ziekenhuis leiden, geniet van alle geluids- en lichteffecten en laat je meeslepen naar een andere wereld.

Na een dagje Dover kun je ervoor kiezen het Zuiden te verkennen. Begin bij Lewes Castle. Kinderen krijgen hier namelijk een sleutel van de ingang, om zelf de poort te openen. Eenmaal binnen kunnen ze zich zelfs verkleden als koning, prinses of ridder! Deze ervaring is uiteraard onvergetelijk en ontzettend spannend. Praat tijdens deze vakantie zovele mogelijk Engels en stimuleer je kind door teksten bij bezienswaardigheden te vertalen. Hierdoor combineer je een  spannende vakantie met een geschiedenisles en een goede les in de Engelse taal.

arudelOp ongeveer 50 kilometer vanaf Lewes vind je Arundel Castle. Misschien wel het best bewaarde kasteel van Zuid-Engeland. Nog steeds bewoond door een Baron, maar opengesteld voor het publiek. Vooral in de zomermaanden organiseren ze hier speciale middeleeuwse activiteiten. Zo lopen er ridders en jonkvrouwen rond die vragen beantwoorden. Maar er zijn ook ringspelen, kraampjes met middeleeuwse snuisterijen en activiteiten voor de kinderen. Een perfect educatief weekend in je toch al educatieve vakantie dus!

Sluit je vakantie af met een paar dagen aan het strand in Brighton. Deze stad leent zich uitstekend voor gezinnen met kinderen. Winkels, zon, zee, strand en een permanente kermis op de pier. Geniet nog even voordat het weer tijd is om huiswaarts te gaan.  Oefen je Engels en doe een geschiedenisquiz op de terugweg. Wie heeft er het meeste geleerd en wie spreekt het beste Engels? Geïnteresseerd? Neem dan vooral een kijkje op de volgende website voor de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.