Reizen naar Amerika met kleine kinderen

Reizen naar Amerika

Reizen naar Amerika, heb jij plannen? Reiziger Katja met haar gezin naar Amerika: “Je bent gek, dat je met je veertien maanden oude dochter naar Amerika gaat!” “Dat is toch veel te lang reizen en veel te heet. En dan die reisafstanden, je gaat toch geen uren in de auto zitten met zo’n kleintje.”

De reacties op het feit dat we met z’n drieën in de zomer naar Amerika gaan, zijn niet misselijk. Ik voel me bijna een slechte moeder met ‘wat ik m’n kind wel niet aandoe’. Toch denken wij dat het kan en willen we ons niet laten tegenhouden door alles wat niet kan. Wij reizen graag en willen onze kleine meid ook de wereld laten zien – al zal ze nu nog niet veel meekrijgen, dus deze reis was vooral eigenbelang.
reizen naar Amerika

  • In onze ogen is het nu nog redelijk makkelijk om met een kleintje te reizen, bovendien betalen we nu nog niet voor haar vlucht. Ze protesteert nog niet als ze in haar autozitje zit en zolang ze de hele dag bij papa en mama is, is ze gelukkig.

Roadtrip door Verenigde Staten

Een ‘gewone’ roadtrip door de Verenigde Staten – zoveel mogelijk zien in de tijd die je hebt – is voor ons met een kleine niet de ideale trip. Maar wat kan wel en waar moet je rekening mee houden? De ideale Amerika reis, wij zochten het uit.

    1. Zorg voor een route met niet te veel stops. Wij hebben zeven rustmomenten ingelast in 25 dagen en dat was prima. Zo hoef je niet elke dag de koffers in te pakken, zorg je voor rust voor de kleine en jezelf, en kun je ook een volle dag ergens zijn in plaats van enkel in de auto te zitten.
    2. Maak de autoritten niet te lang. Wij reden maximaal drie uur van de ene plek naar de volgende. Na tweeënhalf uur was dochterlief haar stoeltje zat en begon ze te protesteren. Afstanden zijn in Amerika sowieso groot, waardoor je veel in de auto zit. Zo rijd je al kilometers bij een bezoek aan een nationaal park en zelfs als je ‘even’ een boodschap wilt doen, ben je zo twintig minuten kwijt aan een rit naar de Wallmart.

Reizen naar Amerika

  • Plan rust en speeltijd voor de kleine in. Wij gingen doorgaans ’s ochtends, als de temperatuur nog oké was, wat doen. Na de lunch was het tijd voor de kleine. Dan bleven we bij het hotel of appartement. Daar kon ze lekker zwemmen, scharrelen op het balkon of binnen met haar speelgoed spelen.
  • Amerika is outdoorwalhalla met gave mountainbike- en rafttrips. Maar ja, dat gaat dus niet met een kleine. Mis je het? Wij niet! We hebben veel met dochterlief in de rugdrager gewandeld en op de mooiste plekken gepicknickt. Juist omdat je kijkt naar wat er wél kan met een kind, kom je op plekken die andere reizigers overslaan. Zo stopten we uit noodzaak, omdat onze dochter het totaal niet naar haar zin had in de auto. We zetten de auto bij een klein strandje langs de Coloradorivier stil. Niemand te zien, het water kabbelde langs, er stonden een paar bomen en we waren omgeven door knalrode rotsen. Een heerlijke plek om de omgeving op je in te laten werken. Ondertussen had de kleine het goed naar haar zin aan de waterrand, spetterend in het water en spelend met zand. Eigenlijk de perfecte combi.
  • Je hoeft niet alles zelf uit te zoeken. Wij boekten onze reis via www.amerikakids.nl, de reisspecialisten kennen het land op hun duimpje en zijn bovendien zelf reizende moeders. Zij weten hoe het is om met kinderen te reizen en hun product is daarom ook afgestemd op zowel ouder als kind.
  • Je ervaart de nationale parken op een andere manier. Niet alleen omdat je leert te kijken door de ogen van je kind, maar je doet andere dingen. En ja, als je dan Nijntje achter in de auto voorleest, terwijl je door Arches NP rijdt… een gekke, bijzondere ervaring. Je kunt balen dat je niet zoveel kunt doen als je zou willen. Maar wij beseften dat het toch ook heel gaaf is. Want wie kan nou zeggen dat je Nijntje hebt voorgelezen in zo’n mooi park?

 

Goede reis!?

Reizen naar Amerika, hoe beviel het? Was het zoals we gedacht hadden? Ja, nee en nog veel meer. We hadden het aantal tussenstops en de reistijden goed ingeschat. Het was intensief, af en toe pittig, maar vooral heel gaaf. We hebben toch maar mooi met z’n drieën op de Golden Gate Bridge gestaan, de Grand Canyon gezien en heel veel lol gehad in een ruige omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *