Pubers en vakantie, zo is het leuk!

door: Vivienne Westerhoud.
pubers en vakantieZodra je kinderen wat ouder worden komt er langzaam een einde aan de tijd dat je ze ‘inpakt en meeneemt’ naar de vakantiebestemming van jouw keuze. Je kunt dat wel doen, maar je loopt het risico op ontevreden gezichten als het niet aan de ‘eisen’ van je puber voldoet. Ik ging vorige week met mijn dochters Rosa (15) en Julia(13) naar Costa Brava in Spanje. We verbleven in het gastvrije hotel van der Valk Barcarola in een kleine kustplaats, niet ver van Girona. Door de vriendelijke service, de ruime kamer en alle mogelijkheden voor sportieve, culinaire en culturele activiteiten in de omgeving, werd het een hele mooie vakantie.

Pubers en vakantie, een paar tips

sportief op vakantieOmdat jij als ouder vaak hele andere dingen leuk vindt dan je kinderen, is het handig verwachtingen en wensen af te stemmen. Pubers en vakantie, een paar tips om het samen leuk te hebben:
1 bespreek vooraf de vakantiebestemming met je kinderen en word het met elkaar eens voordat je vertrekt.

2 bespreek ook wat hun en jullie verwachtingen zijn van wat je tijdens die vakantie wilt gaan doen

3 verzin vooraf een mix van activiteiten, waarbij iedereen aan zijn of haar trekken komt

4 zorg dat er WiFi in het hotel is, zodat je kinderen contract kunnen houden met hun vrienden. Bescherm hun telefoons met een hoesje, bijvoorbeeld iPhone 6 hoesjes. Zodat de telefoons in elk geval heel blijven op vakantie. Het is belangrijk voor een goede sfeer.

5 bespreek elke avond samen wat je de volgende dag wilt gaan doen en word het samen eens hoe een leuke dag eruit ziet. Dat is nu eenmaal (tijdelijk) niet hetzelfde als wat jij zelf onder een leuke dag verstaat. Dat accepteren is al het halve werk!

Verwachtingen overtreffen

zon zee strandKortom verwachtingen uitspreken en voor zover mogelijk rekening houden met ieders wensen, geeft rust en zorgt voor meer gezelligheid. Ook op de momenten dat je voor jouw plezier in een museum staat of een wandeling door de natuur maakt. Gewoon omdat je de dag ervoor een bootje hebt gehuurd of langs hippe kledingwinkels hebt geslenterd. De regio aan de Costa Brava biedt genoeg mogelijkheden om het iedereen naar de zin te maken. Onze vakantie was hierdoor een groot succes. Mijn dochters gaven zelfs toe dat ze de wandelingen door de natuur onverwachts echt leuk vonden. Die natuur langs rotswanden en een helderblauwe zee is dan ook spectaculair. Ook als je niet gaat klimmen of Bungeejumpen. Daarover fantaseerden mijn meiden wel. We hebben veel gelachen en heerlijk een week lang alles samen gedaan. Wat een geschenk, wat een geluk. Ik heb genoten!

Arrangementen hotel Barcarola

hotel BarcarolaHet hotel van der Valk Barcarola is een comfortabele plek om te verblijven. Goed verzorgde luxe kamers met balkon, een verkoelend zwembad, fitnessruimte en gratis Wifi op de kamer. Je loopt in twee minuten naar zee en strand, waar ook wandelroutes starten langs de prachtige, woeste kustlijn. Met een bushalte op loopafstand kun je overal naartoe. Het hotel biedt ook diverse sportieve, culinaire en culturele arrangementen waarbij vervoer geregeld is. Een fijn hotel met vertrouwde goede service op een prachtige plek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.