Naar Marokko met kind

Stap met je kind in de wereld van Aladdin

Marokko met kindNaar Marokko met je kind. Het klinkt als een sprookje, maar de werkelijkheid is misschien dichterbij dan je denkt. Hoe je het ook wendt of keert, Marokko heeft voor velen iets magisch. En dat op slechts vier uur vliegen. Wel zo prettig voor wie een lange vlucht met kleine kinderen een te grote uitdaging vindt.

Hoe komt het toch dat Marokko zo betoverend is? Laten we beginnen met Marrakech. Deze stad met zijn wirwar aan straatjes in de zogeheten souks (Arabische markt) is een grote ontdekking voor het hele gezin. Alles kom je er tegen. Ezelkarren, kruiden, (vliegende) tapijten, kleurrijke lampen, Aladdins sloffen, mutsen en schalen – al dan niet gevuld met heerlijk zoete dadels en vijgen. Na een dag vol indrukken kun je het sprookje compleet maken door in een typisch Marokkaans hotel met vele tierelantijntjes te overnachten. Bovendien kan een plons in het zwembad een welkome afsluiting van de dag zijn. Wil jij ook naar Marokko met je kind?

Marokkaans eten

eten in MarokkoEn het eten in Marokko? Ook zo magisch? Vele reizigers zien onterecht op tegen het eten in Marokko. Ervaring leert gelukkig dat zelfs de moeilijkste eters hier nieuwe smaken ontdekken. Veel kinderen genieten van het Marokkaanse eten dat veel zoete ingrediënten als honing, rozijnen en abrikozen bevat. Bovendien ziet het er in zo’n tajine ook zalig uit. Het wordt voor de kinderen helemaal moeilijk te weerstaan als ze zelf de boodschappen op de markt mogen doen en de tajine zelf mogen klaarmaken. Wie kan er nou iets laten staan wat je zelf hebt klaargemaakt?

Kamelen in de woestijn

We gaan verder met de magie. Wat dacht je van op een kameel de woestijn in? Zo’n groot beest kan best even spannend zijn, maar eenmaal op zijn rug hobbel je comfortabel door het zand. Als een echte nomade overnachten in een tent hoort er eigenlijk ook wel bij. En voor het slapengaan rond het kampvuur de vele duizenden sterren tellen. Doordat je midden in de woestijn zit, zijn deze heel goed te zien. Zie dan maar eens je ogen open te houden … één, twee, drie, vier, vijf, zes, zev…

Ontspannen aan het strand

Marokko met kind is veelzijdig. Na alle avonturen in de stad en de woestijn kan het lekker zijn om even te ontspannen aan het strand. Jij met je boek en de kinderen met vliegers. Hier kunnen ze zandkastelen bouwen of een plons in zee nemen. Met een rugzak vol nieuwe ervaringen vliegen jullie daarna weer naar huis. Een sprookje om nooit weer te vergeten …

Naar Marokko met kind

Wil jij ook met je kinderen naar Marokko? Reisorganisatie MarokkoKids, onderdeel van RiksjaKids, biedt individuele reizen aan voor gezinnen. Deze zijn afgestemd op de leeftijden van je kinderen (vanaf zes jaar) en je kunt ze zelf samenstellen aan de hand van bouwstenen. De reisspecialisten hebben zelf ook met hun kinderen door Marokko gereisd en adviseren je graag uit eigen ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.