Wat is een e-bike? Ideaal voor moeders?

Wat is een e-bike?

Wat is een e-bike?Wat is een e-bike? Het is een elektronische fiets! Wij moeders hebben het allemaal druk. Druk met de kinderen, ons werk en hobby’s en dan willen we ook nog onze sociale contacten onderhouden. We vinden tijd voor onszelf, met regelmaat ontspannen en aan ons lichaam werken ook belangrijk, maar hoe passen we dit in ons drukke dagelijkse schema?! Appeltje eitje, met de e-bike. Je haalt ermee de kinderen op van school, fietst naar het werk en komt ook nog aan je dagelijkse benodigde beweging toe. Lees hier de voordelen van een e-bike voor moeders.

Altijd op tijd

Wat is een e-bike en waarom zou je deze kiezen in plaats van een gewone fiets? De fiets is voor sommige moeders al jaren het hoofdvervoermiddel. Boodschappen doen we op de fiets, we brengen de kinderen naar school op de fiets en vele van ons fietsen dagelijks naar het werk. Geen enkel probleem voor vele onder ons, maar het kan stukken relaxter. Hoe vaak komt het niet voor dat je in de ochtend enorm loopt te haasten en de kinderen op tijd op de fiets te hebben, om dan nog eens een half uur naar school te fietsten. Met de e-bike leg je in kortere tijd een langere afstand af dan met de “normale” fiets. Door de elektrische motor op de fiets word je geholpen bij het trappen, je krijgt een soort duwtje in de rug. Je kunt op hetzelfde tempo fietsen als je gewend bent, maar door de ondersteuning ga je stukken sneller. Dus zo houd je in de ochtend net even wat meer tijd over om de dag rustig te beginnen, en je komt altijd op tijd!

Sporten zonder dat je het doorhebt!

Fietsen is een goede sport. Ook op de elektrische fiets werk je aan je conditie en train je alle spieren in je lichaam. Door de elektrische ondersteuning heb je echter amper door dat je aan het sporten bent. Naast dat je met de elektrische fiets sneller op je bestemming bent, kom je ook nog eens niet moe en bezweet aan. Met kinderen achterop en zware boodschappen aan het stuur, en toch fiets je fluitend naar huis. En het handige is, je hoeft er niet speciaal tijd voor vrij te maken, fietsen past prima in je dagelijkse planning. Zo kun je het nuttige met het aangename combineren; je brengt de kinderen naar school en ondertussen heb je weer wat beweging gehad, je sport zonder dat je het doorhebt!

Goedkoper dan een tweede auto

Veel stellen delen een auto. Daardoor heeft je partner vaak ook de auto nodig voor het werk. Door de elektrische fiets kunnen we alsnog heel veel dingen doen zonder een tweede auto nodig te hebben. Dus het brengt ook nog eens financieel voordeel met zich mee. Al met al, de e-bike is ideaal voor moeders die het druk hebben en toch van beweging, comfort en ontspanning houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.