Met kleine kinderen op vakantie? 7 tips!

Je wilt je kinderen voor geen goud thuislaten. Maar op vakantie zijn ze wel af en toe een beetje lastig. Deze tips kunnen je helpen om er met z’n allen een fantastische vakantie van te maken!

1. Een reisdagboek bijhouden

Verzamel zoveel mogelijk bonnetjes, entreekaartjes, geldmuntjes, bloemetjes, ansichtkaartjes etc. Geef deze vervolgens aan je kinderen. Zij kunnen al deze aandenkens in een boekje plakken, vergezeld door zelfgemaakte tekeningen of stukjes tekst. Zo houden ze een leuk reisdagboek bij.

2. Maak een spel van een museum bezoek

Jij wilt graag dat ene mooie museum bezoeken, je kinderen zien dat niet zo zitten. Maak het museumbezoek leuker voor ze, door er een spel omheen te bedenken. Laat hen in het museum bijvoorbeeld op zoek gaan naar schilderijen waarop iemand met een rode jas of een verliefd gezicht staat.

3. Betrek je kinderen bij de planning

Als je van te voren samen plaatjes hebt bekeken, routes hebt uitgestippeld en hebt besproken wat jullie gaan doen, is de kans groot dat je kinderen een stuk enthousiaster zijn over de vakantie activiteiten.

4. Laat hen fotograferen

Kinderen doen hun ouders graag na en ze maken dan ook, net zoals hun ouders, graag foto’s van alles wat ze zien. Fotograferen is voor hen bovendien een leuke afleiding. Neem daarom een goedkope camera mee en laat je kinderen hier hun gang mee gaan. Het zal je verbazen wat een artistieke foto’s je hierdoor aan het eind van de reis rijk bent!

5. Spreek een meeting point af

Je moet er niet aan denken dat jij en je kinderen elkaar kwijtraken in een drukke winkelstraat. Spreek daarom altijd overal waar je komt een meeting point af. Mochten jullie elkaar niet meer kunnen zien, dan gaan jullie naar deze spot toe.

6. Vergelijk reisverzekeringen

Er zijn verzekeraars die kinderen gratis meeverzekeren als je een reisverzekering bij hen afsluit. Vergelijk reisverzekeringen eerst met elkaar voordat je er eentje koopt.

7. Koop SPF beschermende zwemkleding

Natuurlijk smeer je je kinderen veel en goed in. Maar doordat ze veel in het water gaan, blijft de zonnebrand niet altijd even goed zitten. Er bestaat nu ook speciale zwemkleding die de straling deels tegenhoudt. Je moet je kinderen wel nog steeds goed insmeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.