Met je kids naar Bali

(Gastblog reizen met kinderen)
Wil jij je kinderen een andere wereld laten zien? Eindeloze rijstvelden die als traptreden naar beneden lopen, offertjes compleet met wierookstokjes op straat, kleurrijke tempels en ossen die rustig sjokkend het land omploegen. Deze wereld vind je op het eiland Bali, Indonesië. Afgelopen zomer ging ik met mijn man en kindje (van bijna 2 jaar) naar Bali en ik raad het zeker aan andere gezinnen aan. Waarom is Bali een goede bestemming voor reizen met kids? Het is even vliegen, maar eenmaal aangekomen zijn de reisafstanden kort. Op Bali is het gebruikelijk om te reizen per auto met chauffeur: hij brengt je van A naar B. Eenmaal op locatie neemt een gids je mee op bijzondere excursies die je het land echt laten beleven en de rest van de tijd vul je zelf in. Waar andere eilanden van Indonesië malariagebied zijn, is Bali malariavrij. Naast deze praktische voordelen van Bali is het ook nog eens een erg veelzijdig eiland. Je reist van groene rijstvelden via iconische tempels naar ongerepte stranden.

Strand Bali

SAMSUNG CSCBali heeft volop stranden: rustig of druk en met donker of lichtgekleurd zand. Nadat je bent aangekomen is het wel zo prettig om bij te komen van de vlucht en langzaam te wennen aan het tijdsverschil en het warme klimaat. Sanur is een levendige strandplaats: je vindt er geen massatoerisme, maar hebt er wel de keuze uit verschillende restaurants en souvenirwinkels. Het strand is licht, breed en de zee is rustig. Tijdens je rondreis over Bali zijn er ook andere stranden die uitnodigen tot een verblijf. Bijvoorbeeld Lovina, bekend om de dolfijnen die voor de kust zwemmen en vroeg in de ochtend vanaf een boot te bewonderen zijn. Wil jij waar veel gezinnen rechtsaf slaan, juist linksaf? Ook dat kan: ga naar Pemuteran, een rustig kustplaatsje met een kleurrijke onderwaterwereld. Compleet met duikbril en snorkel ga je samen met je kids op zoek naar clownvis Nemo.

Door de rijstvelden op Bali

SAMSUNG CSCHet Bali uit de boekjes: groene rijstvelden zo ver je kan kijken. Het kunstenaarsdorp Ubud wordt omringd door rijstvelden. Hier ga je dan ook met je kids hikend of fietsend op pad. Links ploegt een os het land om, rechts dobberen eendjes in een waterpoel. Ik merkte tijdens mijn Bali reis dat vooral kinderen makkelijk contact maken met elkaar, ondanks de taalbarrière. Zo kwam een Balinees jongetje uit de rijstvelden rennen richting ons kindje. Hand in hand liepen zij vervolgens veilig aan de rand van de weg, spelend achter de eenden aan. Ook gidsen weten goed om te gaan met kinderen: onze gids vertelde uitgebreid over het lokale leven – vooral voor ons als ouders interessant – en liet daarnaast onze kleine lokale lekkernijen proeven. De gids klom zijn eigen palmboom in en hakte een kokosnoot open. Met zelfgemaakt rietje gaf hij de kokosnoot aan ons. Een welkome en lokale verfrissing, uit onverwachte hoek.

Overnachten op Bali

Overdag biedt Bali genoeg activiteiten en ook ’s avonds word je reisbeleving verder gevormd. BaliKids, onderdeel van RiksjaKids, heeft accommodaties zelf uitgekozen op ligging, sfeer en comfort. Je verblijft in de sfeer van het land, in een accommodatie die past bij de omgeving. Een sfeervolle beachbungalow, een huis op palen in het binnenland, een hotel tussen de rijstvelden en – voor een lekker luxe einde van de reis – een Balinees resort met zwembad en spa, direct aan het zandstrand.
Deze reistips zijn geschreven door Sanne, mama en reisspecialist bij RiksjaKids. Heb jij ook zin gekregen in een reis naar Bali? Bij BaliKids.nl, onderdeel van RiksjaKids, kun je je eigen Bali reis samenstellen. De reisspecialisten zijn zelf reizende moeders en spreken dus uit eigen ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *