Met de kids naar Zuid Afrika

met de kidsMet de kids naar Zuid Afrika. Spannende jungletochten, op safari in Kruger park, fietsen door de wijngaarden en walvis spotten voor de kust. Divers Zuid Afrika staat garant voor een reis om nooit te vergeten. Het is bovendien comfortabel reizen als je (kleine) kinderen mee wilt nemen op je reis. Zuid Afrika is moderner en veiliger dan veel mensen denken. De infrastructuur is goed en het comfort ligt op een westers niveau. Al met al het ideale recept om zorgeloos een geweldig avontuur aan te gaan met het hele gezin.

Met de kids op safari

Zuid AfrikaOp safari in Afrika, dat is een grote wens van veel mensen. Hoe bijzonder is het om dat met het gehele gezin te kunnen doen. Het is een belevenis waar je met z’n allen nog jaren over zult napraten. Zuid-Afrika is een kindvriendelijk land. Je kunt met de auto reizen en in je eigen tempo het land beleven. Er zijn veel verschillende aanbieders, zoals bijvoorbeeld Tenzing travel, die een reis uitstippelde langs de belangrijkste highlights. Op de meeste plaatsen verblijf je twee of drie nachten. Je bezoekt wildparken in malariavrije gebieden, je kunt veel actieve excursies ondernemen en rijdt door veelzijdige natuurgebieden met een spetterend einde in Kaapstad.

Zuid Afrika, de republiek

Als je met de kids naar Zuid Afrika gaat is het ook een goede gelegenheid hen te vertellen over de geschiedenis. Niets maakt meer indruk dan een geschiedenis leren op de plek waar het plaatsvond. De republiek Zuid-Afrika heeft een rijke koloniale geschiedenis, die begon toen Kaapstad in 1652 als Nederlandse verversingspost werd gesticht. Na anderhalve eeuw van Nederlandse kolonisatie werd de Kaapkolonie overgenomen door het Verenigd Koninkrijk. In de 20e eeuw werd Zuid-Afrika overschaduwd door de apartheid, een systeem van rassensegregatie waarmee de niet-blanke bevolking benadeeld werd. In 1990 werd de apartheid afgeschaft en in 1994 werd Nelson Mandela tot de eerste zwarte president van Zuid-Afrika verkozen. Zuid-Afrika is een land met diverse bevolkingsgroepen en elf officiële talen, waaronder het aan het Nederlands verwante Afrikaans.

De ‘Big Five’

Wildparken Zuis AfrikaMet de kids op safari op zoek naar de ‘big five’. De Big Five is een begrip in Afrika en komt uit de tijd van de “big game” jagers. Deze big five waren de vijf lastigste grote wilde dieren om te voet op te jagen. Tegenwoordig willen gelukkig de meeste toeristen deze dieren slechts met zijn fototoestel ‘jagen’. De Big Five bestaat uit vijf dieren; de olifant, de neushoorn, de buffel, de leeuw en het luipaard. Deze dieren zijn vooral groot en gevaarlijk en moeilijk te jagen. Omdat ze mensen aanvallen of soms ook moeilijk te vinden zijn. Naast deze grote vijf dieren zou je bij een bezoekje aan een van Zuid Afrika’s wildparken ook het nijlpaard en de giraf gezien willen hebben. Ook al staan ze niet op de lijst van de big five! Zorg ervoor dat je jouw eigen droomlijstje opstelt! En ben je al geweest? Deel vooral jouw ervaringen en tips hieronder als reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.