Julietta’s Soep van wilde paddenstoelen (6-8 pers.)

door: Julietta Poventud. Puur natuur en lekker als begin van een diner of lichte lunch.
60 gram gedroogde cepes (eekhoorntjesbrood of porcini genaamd), morieljes of cantharellen
1 ¾ dl Madeira
120 gram boter
400 gram fijngehakte ui
1 kg champignons
zout en versgemalen zwarte peper
9 dl kippenbouillon
4 ½ dl room

1. Spoel de gedroogde paddenstoelen in een zeef goed af onder koud water en laat ze onder af en toe roeren een uur weken in de Madeira.

2. Smelt de boter in een soeppan en stoof daarin afgedekt op laag vuur de uien in ca. 15 minuten goudgeel en glazig.

3. Veeg de verse champignons schoon met vochtig keukenpapier en snijd ze in dunne plakken. Voeg dit toe aan de uien en breng alles op smaak met zout en peper en laat het verder zachtjes smoren. Af en toe roeren.

4. Schep de geweekte paddenstoelen met een schuimspaan voorzichtig uit de kom in de soeppan. Laat de madeira even bezinken en giet het heldere deel in de soeppan.

5. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Temper dan het vuur en laat 45 minuten zachtjes pruttelen of tot de gedroogde paddenstoelen heel zacht zijn.

6. Zeef de soep en doe de vaste bestanddelen in een mengbeker of keukenmachine. Draai onder toevoeging van het bouillon tot een gladde massa is verkegen.

7. Voeg de puree met de rest van de gezeefde bouillon en het slagroom aan de pan toe en verwarm op matig vuur. Proef en breng eventueel verder op smaak.

8. Verwarm tot de soep dampt en dien dan meteen op.

Succes en ik hoor het wel.
Julietta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.