Hoe motiveer je je gezin om mee te helpen in het huishouden?

door: Lorraine Simoons, www.so-organized.nl.

Wij gebruikten onze vakantie deze zomer om te klussen. Ja, ja hoor ik je denken. Toen we de zomeragenda’s doornamen kondigde mijn lieve echtgenoot aan dat hij 2 weken vrij zou zijn. En, vervolgde hij, ik ga klussen. Heerlijk toch? Het was bovendien een hele mooie zomer, dus dan is de behoefte aan een ver zonnig land wat minder. Besloten werd: klussen als vakantiebesteding. En geklust hebben we. De leukste klus was: een nieuwe vijver in de tuin.

Ik hou van water en ik vind een vijver in de tuin geweldig. We hadden er een toen we in dit huis kwamen wonen, maar met een peuter van 1,5 zag ik dat niet zitten, dus de (grote)vijver moest gedempt. Later hebben we een mini-vijvertje aangelegd en nu moest het dus weer een grote vijver worden, met vissen en waterlelies, de hele rattaplan.

Voor het geval het wat minder weer zou zijn hebben we ook nog een binnenklus gedaan: de kamer van onze dochter restylen. Zij was toe aan een tiener kamer. Zo gezegd. Volgende keer laat ik jullie weten hoe het is geworden, zowel in de tuin als in huis.

Echter na het klussen moet er natuurlijk worden opgeruimd. Hoe krijg je je gezin zover? Wat te doen? In elk geval niet wanhopen, kalm blijven, een les yoga en meditatie volgen en mijn tips lezen.

Veel succes en een fijne vakantie verder,

Lorraine Simoons

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.