Hoe maak je je leven simpeler?

door: Sjoukje van de Kolk, www.simplifylife.nl.

Stap 1

De eerste stap is: vereenvoudig de concrete, dagelijkse dingen door slimme en praktische oplossingen. Dit praktische niveau helpt je om het allemaal gemakkelijker voor elkaar te krijgen en bijvoorbeeld werk & gezin eenvoudiger te combineren.

Stap 2

Stap twee betekent anders omgaan met en aankijken tegen de dingen die je leven vol, druk en complex maken. Hierbij gaat het om de manier waarop je in het leven staat. Hoe ga je om met jezelf, je gedachten, je emoties en anderen? Hoe kijk je aan tegen dat wat er op je pad komt, hoe reageer je erop? Het gaat hier om een levenshouding die bestaat uit realistisch zijn, relativeren, de lat minder hoog leggen en meer accepteren.

Stap 3

De derde stap houdt in: meer tijd en aandacht besteden aan de dingen die jouw/het leven de moeite waard maken, die waardevol zijn, en zin en betekenis aan je leven geven.

Hoewel stap 1 vaak het gemakkelijkst is om mee te beginnen, en vaak letterlijk de ruimte schept voor de andere stappen, hoef je ze niet altijd in die volgorde te nemen. En één tegelijk kan natuurlijk ook!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.