Herfst is.. genieten van bijzondere koffie

Bijzondere koffieHerfstkleuren en een lekkere frisse neus halen. Dat zijn nog steeds goede redenen om lekker veel buiten te zijn nu het weer wat minder wordt. Maar of we nu willen of niet, we zitten vanaf nu weer een aantal maanden veel meer binnen. Je kinderen spelen nog wel buiten, maar ook binnen is het gezellig. Lekker op de bank of in de speelhoek vermaken die kleintjes zich wel. En in plaats van gezellige praatjes op straat, kun je nu je buurvrouw en andere mama’s van het schoolplein ook uitnodigen voor een kop koffie. Gewone koffie of lekkere bijzondere koffie. Maak er een feestje van!

Koffie drinken is gezond

Gezondheidsgoeroes raden aan om koffie uit je dieet te schrappen. Maar er zijn ook genoeg voordelen aan het drinken van koffie. En net als bijna alles, ‘met mate’ is beter dan ‘te veel’. Zo is koffie goed voor je geheugen en worden koffiedrinkers doorgaans ouder dan mensen die koffie laten staan. Koffie schijnt ook de kans op depressie te verkleinen en zorgt er ’s ochtends voor dat je lekker ‘wakker’ wordt. En het belangrijkste is misschien wel dat gevoel van ‘een momentje voor jezelf’ of de gezelligheid die het brengt als je samen een kop koffie drinkt.

Verschillende soorten bijzondere koffie

Een gewone recht-toe-recht-aan bak koffie is voor de meeste koffiedrinkers al prima. Zeker als je ‘snakt naar een bak’. Maar er zijn zoveel mooie verschillende soorten te koop, die je ook thuis kunt maken met Nespresso cups.  Als je dan toch een momentje voor jezelf hebt of met anderen moeders, maak dan het feest compleet met bijzondere koffie. Probeer verschillende soorten eens uit. Ken je bijvoorbeeld Segafredo. Dit merk is opgericht door Massimo Zanetti. De passie voor koffie en koffiebonen vormt de rode draad van dit Italiaanse familiebedrijf. En zo zijn er nog veel meer mooie verhalen achter lekkere bijzondere koffie soorten.

Samenkomen met andere moeders

Wil je ook in de herfst en de winter gezellig samen komen met andere moeders? Start dan een koffie clubje. En deel -behalve de verhalen over de kinderen- ook je passie voor koffie met elkaar. Dat kan heel gezellig zijn. Verras elkaar met de meest bijzondere koffie. En zo spreek je elkaar tenminste ook in de donkere dagen van het jaar. Want er zijn met kleine kinderen altijd een hoop verhalen met elkaar te delen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.