Geluk is Wat JE Ervan maakt

door: Astrid Geel van www.spiegeltueel.nl.

Ik weet niet eens of het een zin is van een bekend persoon. Het is een zin die spontaan bij me opkomt. Het is mijn zin, mijn verhaal. Gelukkig zijn is een keuze, een bewuste keuze. Dat weet ik uit ervaring.

Ik heb genoeg om over te klagen, ontevreden over te zijn. En soms kies ik er ook wel eens voor om mezelf het slachtoffer te voelen. Voor even, heerlijk afgeven op die ander, mezelf beklagen. “Ik doe niets fout…” Toch lukt het me altijd weer om de knop om te draaien en te kiezen voor het positieve. Ik word daar zoveel gelukkiger van dan te blijven hangen in een negatief patroon.

Geluk zit hem niet in een groot huis, een mooie auto. Maar je mag je best blij voelen met je huis en die auto. Ik hou van luxe, heerlijk genieten, duur uit eten. Maar net zoveel van iets kleins, een kopje koffie thuis op de bank. Wat maakt dan het verschil? Ik heb mijn hart geopend in de volle overtuiging dat het niet meer beschadigd kan worden. Waarom? Omdat ik zoveel van mezelf hou dat ik me geen pijn meer laat doen. Het is nl. niet de ander die je wat aandoet, maar je bent het zelf die het zo voelt. Een moeilijke les, want het is toch zoveel makkelijker om die ander de schuld te geven. Zij of hij…. Vul maar in. Stelt mij teleur, begrijpt mij niet, doet vervelend…

Het mooie is dat ik er zoveel voor terug krijg. Ik durf eerder mijn grenzen aan te geven. Ik durf eerder te zeggen dat ik het niet verdien om zo behandeld te worden, dat ik beter verdien. Meer liefde, meer begrip, meer steun. En doordat ik het zeg en erom vraag komt het ook naar me toe.

Wat mij hielp bij het openen van mijn hart waren de reiki behandelingen waar ik bijna elke dag mee begin. Ik doe dat nu zo’n twee jaar en voel steeds meer het resultaat. Hoe? Doordat ik het voel stromen in mijn lichaam. Als er spanning is lost die op. Zo voelde ik ook op een dag letterlijk mijn hart zich openen. Toen wist ik dat ik op de goede weg was. Mijn hart was zo lang afgesloten geweest, te veel pijn, te veel verdriet.

Reiki doet wat goed voor je is en in je eigen tempo. Het werkt op basis van vertrouwen. Pas toen ik echt durfde te vertrouwen opende zich mijn hart. Daarvan heb ik nog geen moment spijt van gehad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.