Ga voor een culturele kindervakantie

Op vakantie met het hele gezin betekent echt even tijd voor elkaar. Vaak kiezen ouders voor een kindvriendelijke vakantiebestemming met een speeltuin en zwemgelegenheid in de buurt. Uiteraard relaxed en vermakelijk, maar waarom niet een keer op vakantie met een culturele insteek. Zeker een aanrader met kinderen ouder dan zes. Hier volgt wat kindvriendelijke culturele inspiratie.

Ik zie, ik zie…

Uitgebreide uitleg van bepaalde historische gebouwen en schilderwerk is niet de juiste culturele insteek voor kinderen. Liever bekijken kinderen alles om zich heen. Zo zou je bijvoorbeeld vanaf een camping in Toscane een bezoek kunnen brengen aan de toren van Pisa. Die scheve toren en de grappige ‘ik stop de toren van vallen’ foto maken dit bezoek leuk op een simpele manier. Voeg eventueel wat feiten toe, maar houd het kort en bondig.

Zelf foto’s maken

Kinderen raken veel meer betrokken bij de omgeving als ze ook zelf foto’s kunnen maken. Tik een tweedehands compact camera op de kop en laat ze foto’s schieten. Gedurende of na de vakantie kun je de foto’s met ze doornemen en eventueel wat informatie toevoegen en vragen stellen. Zo onthouden ze het bezoek aan een stadje of een historische locatie beter.

Speurtocht

Stel een eenvoudige speurtocht op met allerlei aanwijzingen erin. Omschrijf een standbeeld, kerk of historische locatie met grappige en interessante opmerkingen. Kans is groot dat de kinderen de informatie door dit soort activiteiten beter onthouden.

Kijkje in de keuken

Ga je naar een land met heel ander eten? Probeer dan in een restaurant, bij een lokale familie of het vakantieverblijf te regelen dat de kinderen een kijkje in de keuken mogen nemen en eventueel zelf een lokaal gerecht mogen maken of proeven. Leg dan gelijk uit wat de kinderen uit dit land voor ontbijt krijgen en andere grappige eetweetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *