Home / Vrij uit & Thuis / Auto / Drie ideale auto’s voor moeders

Drie ideale auto’s voor moeders

auto voor moedersJonge moeders worden snel met de neus op de feiten gedrukt: veel van wat jij gewend bent om in en rond het huis te gebruiken is onhandig of zelfs gevaarlijk voor een klein kind. Een van die dingen is de auto. Die supercoole Mazda MX-5 blijkt niet erg praktisch als je een kinderstoeltje wilt bevestigen en een Bugaboo moet vervoeren. Sowieso alles dat geen vijf deuren heeft en niet hoog op de wielen staat valt af. Maar dat betekent niet dat je nu ineens bent veroordeeld tot een saaie auto, alleen vanwege het feit dat je een kind hebt. Een paar dingen waar je als jonge moeder op moet letten en drie auto’s voor moeders die daar ruimschoots aan voldoen. Autoscout24 helpt je graag verder.

Auto’s voor moeders: vereisten

Vanzelfsprekend wil je een auto die veilig is voor kinderen. Het volgende punt is: hoe praktisch is de auto? Kan je gemakkelijk bij het kinderstoeltje en past de Bugaboo in de achterbak? Dat betekent in de praktijk dat je een vijfdeursauto nodig hebt. Met als het even kan wat extra ruimte, want voor je het weet rijden er vriendjes en vriendinnetjes (en wie weet een broertje of zusje) mee. Ook niet onverstandig is om te kiezen voor een auto met (nep)lederen bekleding. Kinderen spugen en kliederen nu eenmaal, dus met een stoffen bekleding ben je de pineut. Welke auto’s voldoen aan deze vereisten en zijn ook nog eens leuk om mee te rijden?

Peugeot 407

ideale auto voor vrouwenEen mooie auto met een zee van ruimte, zeker als je de stationwagen-uitvoering kiest. De voor kleine kinderen gevaarlijke passagiersairbags kunnen worden uitgeschakeld. Peugeot stond lang bekend als automerk dat de kwaliteit van haar auto’s enigszins liet verslonzen, maar dat is gelukkig verleden tijd. En die lijnen van de auto!

Ford Focus Wagon

Een heerlijke gezinsauto met sublieme rijeigenschappen. Een van de veiligste auto’s in zijn klasse, dankzij technologie van Volvo, dat tot voor kort deel uitmaakte van het Ford-concern. Het zal je geen enkele moeite kosten om de kinderwagen (of zelfs twee) in de achterbak te leggen.

Volkswagen Golf Variant

Ja, alweer een stationmodel. Deze auto kwam dit jaar bij de ANWB als gezinsauto van het jaar uit de bus. Superbetrouwbaar, zuinig en al sinds mensenheugenis geliefd als gezinsauto. Grote kans dat jouw eigen kinderwagen ook in de achterbak van een Golf heeft gelegen. Neem wel de Variant, want je hebt die extra bagageruimte echt nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *