De meest luxueuze winkelstraten in Europa

Elke stad heeft van die straten waar de duurste winkels gevestigd zijn en waar je (dus) ook meestal de meest luxueuze hotels vindt. Hier zijn een paar voorbeelden die de Amsterdamse PC Hooftstraat qua allure naar de kroon steken.

Oxford Street (Londen)
Hier vind je zo’n 2 kilometer lang de ene na de andere speciaalzaak. Oxford Street kruist bovendien een groot aantal andere bekende winkelstraten. Zowel internationale zaken als het fameuze Selfridges zijn hier te vinden. Dé straat voor klassieke zijden shawls en een degelijke trenchcoat!

Grafton Street (Dublin)
Verrassenderwijs heeft ook de Ierse hoofdstad Dublin nog altijd een dure winkelstraat, Grafton Street. In en rond deze straat zijn luxe winkels als Weir & Sons, St. Steven’s Green Shopping Centre en Brown Thomas gevestigd.

Kurfürstendamm (Berlijn)

Aan de Kurfürstendamm en in haar omgeving tref je veel winkels aan. Als je op zoek bent naar exclusieve mode, dure sieraden en delicatessen, dan moet je hier zijn. In de rustige zijstraten van de Kurfürstendamm bevinden zich exclusieve boutiques en cafés. Een voorbeeld is de Fasanenstraße vlakbij metrostation Uhlandstraße. Hier en in de fraaie winkelgalerij tussen Fasanen- en Uhlandstraße vind je veel kunsthandelaren. De meest luxueuze winkels van de Kurfürstendamm bevinden zich tussen de metrostations Adenauerplatz en Uhlandstraße.

New Bond Street (Londen)

New Bond Street is een van de meest centraal gelegen en prominente winkellocaties in Londen. Het gebied is ongeveer half zo groot als dat van Oxford Street en ligt ten noorden van wederhelft Old Bond Street. Toevallig op zoek naar het hoofdkantoor van Sotheby’s, Armani/Casa of een aantal kleine, hoogwaardige antiekzaken? Hier moet je zijn.

Avenue des Champs Elysees (Parijs)

Het ultieme luxe imago, dat heeft de Champs Elysees, veelvuldig bezongen en verfilmd. Deze winkelavenue behoort tot de meest prijzige winkelstraten van Europa. Natuurlijk is hier de grootste Louis Vuitton-winkel neergestreken, en ook de grootste Gap en Virgin Megastore van Europa. Bienvenue au paradis de shopping.

Galleria Vittorio Emanuele (Milaan)
De passage Galleria Vittorio Emanuele bevat luxe winkelstraten met winkels van befaamde modemerken als Gucci, Dolce & Gabbana en Versace. Naast modewinkels zijn er ook boekwinkels, restaurants, cafés, enz.

Rue du Rhône (Genève)

De linkeroever van (het Meer van) Genève is bezaaid met luxe winkels en boetiekjes. Aan de Rue du Rhône kunt u Rolex-horloges kopen bij Bucherer, haute couture bij Anita Smaga en heerlijke delicatessen in het warenhuis Globus.

Louizalaan (Brussel)
De Louizalaan (Avenue Louise) is dé bestemming voor een weekend shoppen in Brussel. Hier vind je de grote warenhuizen, designer stores en exclusieve winkels voor kleding, accessoires, beautyproducten en juwelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.