De babykamer

door: Danielle Terpstra, www.unify.nl.

Het inrichten van de babykamer is misschien wel een van de leukste dingen om als aanstaande ouders aan te pakken. Wordt het een roze kamertje, of misschien toch blauw of juist een neutrale kleur? Wordt de bezemkast omgebouwd of moet de computerkamer wijken voor de nieuwgeborene? En welke meubeltjes gaan er eigenlijk in zo’n kamertje?
Als je een babykamer inricht is het handig de maten van de kamer te nemen en op papier te zetten. Geef duidelijk aan waar ramen, deuren en stopcontacten zitten. Knip daarna uit karton de meubeltjes uit. Zo kun je op papier gaan schuiven en bekijken waar je de meubeltjes neer wilt zetten. Dit geeft je vast een aardig idee van de makkelijkste én mooiste indeling. 
Trendy of juist niet?
Natuurlijk kun je kiezen voor een klassieke blauwe of roze babykamer. Maar het is natuurlijk leuker om je eigen draai aan de inrichting te geven. En op dit moment mag alles. Van felle, stoere kleuren tot romantische bloemetjes: het kan allemaal! Ga een tijdje in de nog lege kinderkamer zitten en probeer je voor te stellen hoe het daar straks gaat zijn om voor je kindje te zorgen. Zoek naar de sfeer die je wilt creëren voor je baby. Zodra je ongeveer weet wat je wilt, kun je een collage gaan maken. Hiervoor neem je een aantal tijdschriften – en dat hoeven echt niet alleen babybladen te zijn – en scheur je zonder na te denken die plaatjes uit die je aanspreken. Prik ze op een prikbord en neem een volgend tijdschrift. Op een gegeven moment zul je zien dat jouw prikbord vol hangt met precies die kleuren en stijlen die jou aanspreken en wordt het ineens een stuk gemakkelijker om te gaan shoppen voor de babykamer!

Boektips:
Kinderkamers creatief en smaakvol inrichten
In dit boek worden verschillende inricht-ideeen weergegeven voor baby-, kinder- en tienerkamers. Veelal uitgaande van bestaande meubelstukken en woonaccessoires krijgt de lezer tips om het interieur een bijzondere verfraaiing te geven. Er komen verschillende technieken aan bod waaronder verven, sjabloneren, naaien en timmeren. Het boek is modern qua lay-out; er is veel gebruik gemaakt van kleurenfoto’s en kleuraccenten. Achter in het boek is een aantal sjablonen ingevoegd.

Kleurige Kinderkamers
Compleet ideeënboek voor het ontwerpen en inrichten van leuke, kleurige, betaalbare en vooral mooie kinderkamers. Met veel handige tips en eenvoudige, maar superhandige projecten.

Kinderkamers
Baby-, kleuter- en tienerkamers krijgen vaak niet de aandacht die ze verdienen. Veel ouders gaan er immers van uit dat hun kinderen de eigen kamer te snel ontgroeien en dat hun persoonlijke smaak in de loop der jaren sterk gaat evolueren: waarom dan tijd en geld investeren in een zo vergankelijke en per definitie tijdsgebonden leefruimte? Dit boek over Kinderkamers is een vurig pleidooi om aan de woon- en leefwereld van kind(eren) en kleinkind(eren) voldoende aandacht te besteden.

Met plezier,
Danielle Terpstra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *