Mitsubishi Space Star, veel auto voor je geld

door: Vivienne Westerhoud

Mitsubishi Space Star

Mitsubishi Space StarSinds kort mag ik auto’s testen. Voor mij een feestje, want ik ben dol op auto’s. Zoals je misschien weet startte ik een paar jaar gelden zelfs mijn eigen blog over auto’s haarauto.nl. Nu reed ik onlangs een paar modellen van Mitsubishi. Je ziet steeds meer Japanse auto’s rijden de laatste jaren en ik was er eigenlijk niet echt bekend mee. Veel mensen blijven rijden wat ze gewend zijn te rijden, maar als je kijkt naar prijs en kwaliteit, is de overstap naar bijvoorbeeld Mitsubishi helemaal zo gek nog niet.

Mitsubishi Space Star met kinderen

auto met kinderen Ik mocht een weekje rijden in een Mitsubishi Space Star. Een compacte B-klasse auto. Niet de allerkleinste auto, maar toch compact en wendbaar. De Space Star heeft een mooie stoere vormgeving met ronde vormen. Je kunt er leuk mee voor de dag komen. Hij is verkrijgbaar in 9 mooie kleuren. Voor deze auto vind ik een vrolijke rode of oranje kleur erg leuk, of de kobalt blauwe (Cerulean Blue Pearl) met een mooie paarlemoer glans op de lak. De auto is klein genoeg om er vlot mee in de stad te rijden en verrassend ruim van binnen. Ideaal om je kids mee naar het sportveld te brengen met drie hoofdsteunen achterin. Op de passagiersstoel voorin kun je de airbag uitzetten, zodat je de maxicosi ook voorin kunt bevestigen.

Veiligheid, ruimte en extra’s

ruimte in de autoDe Space star is ook handig om boodschappen mee te doen. De laadruimte biedt voldoende ruimte voor flink wat bagage of boodschappentassen. Parkeren is makkelijk met deze compacte auto en als je de hellingproef niet kunt doorstaan, helpt de auto je daarbij met de zogenaamde ‘Hill Start Assist’. Het is ook veilig rijden door het ‘ASTC systeem’ dat ervoor zorgt dat de auto als het ware meedenkt in gevaarlijke situaties zoals bij glad wegdek. De auto helpt je door automatisch af te remmen en alleen kracht te zetten op de wielen die daadwerkelijk grip op het wegdek hebben. Het maakt de kans in een slip te raken aanzienlijk kleiner. De zijspiegels zijn lekker groot en het zicht op de weg is aan alle kanten van de auto erg goed. Dat vind ik zelf altijd prettig rijden.

Veel auto voor je geld

De motor in de Space Star is niet erg sterk, waardoor je niet moet verwachten een race te winnen, maar zelfs de ‘entry’ basis uitvoering heeft veel extra’s. Al met al krijg je veel auto voor je geld met een startprijs vanaf net geen 10.000 euro. Dus als snelheid en power niet je belangrijkste eisen zijn voor een auto, is dit een heel goede keuze! Welke kleur zou jij kiezen? Maak een proefrit en laat ons weten wat jij ervan vond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.