Auto’s en dromen die uitkomen

door: Vivienne Westerhoud.

Auto’s en dromen

Auto's en dromenIk wenste me niet zo lang geleden wat meer spanning en avontuur in mijn leven. Ik dacht daarbij aan mooie reizen, dichtbij en verder weg. Droomde van ontdekkingstochten, stoere uitdagingen en gezellige uitjes. En ik dacht aan auto’s. En dromen zijn zelden bedrog, als je er maar in geloven wilt. Ik startte mijn blog haarauto.nl en een paar weken geleden ben ik begonnen auto’s te testen als een heuse autojournalist. Ik werd ervoor benaderd nota bene! Automerk Mazda nodigde me zelfs uit mee te gaan op de Mazda All Wheel Drive Experience in Barcelona, Spanje. Hoe cool is dat?!

Avontuur en luxe

Mazda CX-5Mazda CX-3We logeerden twee nachten in een mooi hotel midden in Barcelona, dus ik kon zelfs de stad nog even in. En vanuit Barca mocht ik zelf in de Mazda CX-5 rijden naar Les Comes, een uur rijden buiten de stad in de bergen. Op dit landgoed -waar overigens ook getraind wordt voor de Dakar rally- liggen moeilijk begaanbare bergpaadjes met grote keien en steile hellingen. En met Mazda CX-3 reed ik daar een mooie route langs afgronden en prachtige uitzichten. Met Mazda CX-5 reed ik een parcours over boomstammen en super steile en schuine hellingen waar ik soms alleen de blauwe lucht nog zag door de voorruit van de auto. Wat was dat kicken zeg! Er was een groep van vijftig autojournalisten -bijna alleen maar mannen- en we hadden de hele dag een strak blauwe lucht bij 26 graden. We werden heel goed in de watten gelegd door Mazda met lekkere hapjes, een lunch in de patio onder grote witte parasols en als klapstuk kwam topkok Carles Tejedor voor ons het diner koken, nadat we de eerste glaasjes champagne en hapjes oester en kaviaar binnen hadden! Je snapt het al, het was helemaal ‘af’!

Spanning en uitdaging

Ferran LatorreMama op avontuurBe careful what you wish for, want wat je droomt en wenst kan zomaar uitkomen. Ik wenste me spanning en avontuur en kreeg het ook. Ik ging een stapje buiten mijn comfortzone toen we gevraagd werden na een klimtouwen parcours langs een kabel naar beneden te glijden aan een touw. Oei dat was best hoog. Daarna mochten we tegen een muur opklimmen met bergbeklimmer Ferran Latorre. Hij heeft 11 van de 14 hoogste toppen ter wereld al beklommen. En gaf nu even wat uitleg aan een stel leken. Ik kwam niet tot het dak van het gebouw, maar ik heb het geprobeerd. En aan het einde van de middag mocht ik instappen bij professioneel rallycoureur Guy Wilks. Hij nam me mee een paar rondjes op een gravel circuit in een Mazda CX-5. De auto heeft een 2.0 liter motor met 165 pk en alleen het onderstel van de auto was geprepareerd voor het terrein. Verder is het Guy Wilks rallycoureurdezelfde auto die je ook op de weg rijdt. Deze man Guy Wilks rijdt hier met 120 km/uur door de bocht en geeft daarna pas echt gas. Het is bijna buitenaards hoe relaxed die man zit te sturen. En ik dacht dat ik kon autorijden, haha! Bekijk de video om te zien hoe gaaf dit was! ….ik ben een gelukkig meisje!

3 reacties

  1. Annette van der Maarel

    Wat leuk!! Voor herhaling vatbaar, hoop ik voor je : -)

  2. Jouw wens is uitgekomen, het plezier spat er van af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *