2007, ik ga ervoor!

door: Astrid Geel.

Loslaten, genoeg is genoeg, aanpakken en op tijd remmen zijn de woorden die bij mij opkomen als ik aan het afgelopen jaar denk en aan het nieuwe jaar dat gaat komen.
Ik heb heel wat losgelaten in 2006. Familiebanden, vriendschappen, spullen waar ik wel of niet aan gehecht was en dromen. Onze tweede zoon is naar school gegaan en ook hem heb ik wat meer losgelaten. Vaak voelde het goed en ging het proces heel bewust. Soms had ik er nog moeite mee en bleef ik onbewust nog wat langer vasthouden. Vooral in deze tijd van het jaar kijk ik vaak naar buiten en geniet van de bomen die hun bladeren loslaten. Ik vind het een prachtig proces, wetende dat over een paar maanden de blaadjes weer beginnen te groeien en ik een nieuw uitzicht heb om van te genieten. Het geeft me rust in deze tijd van veranderingen waar ik in zit. Voor alles wat ik losgelaten heb komt er ook weer wat nieuws in de plaats. Nieuwe mensen, activiteiten en dromen. De kunst is om niet te gaan rennen. Voordat ik het weet ren ik mezelf voorbij en heb ik geen tijd om te genieten van wat ik heb vastgehouden en wat er nieuw in mijn leven is gekomen.
Genoeg is genoeg denk ik dus. Het klinkt zo makkelijk, maar dat is het niet. Hoe vaak denk ik niet, dat wil ik ook. Die nieuwe broek, of dat nieuwe boek, terwijl de kasten vol liggen. In de zomer naar Spanje, terwijl ik in februari al naar Barcelona, in maart naar Casablanca en in mei naar Frankrijk ga. Dat is een leuke vrouw, daar wil ik mee afspreken, maar de agenda al vol staat met afspraken met vriendinnen. Het is zó augustus, weer een schooljaar voorbij…. En ben ik druk met mijn site, ben ik actief als life coach, help ik mee op school, tennis ik tussendoor en doe nog 1001 andere dingen die op mijn lijstje “things to do” staan.

Maar toch wordt dit het jaar van aanpakken. Het is nu of nooit. Het komende jaar gaan alle kinderen naar school en begint een nieuwe fase in mijn leven. Doe ik niets, dan gebeurt er ook niets. Tuurlijk zal er stress zijn. Dat was er ook de hele dag thuis met drie kleine kinderen. Toch had ik het weer gedaan als ik het over mocht doen. Op tijd remmen dus, als ik te snel ga. 2007 wordt mijn jaar.

  • www.spiegeltueel.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.