Zomer in je tuin, kies jouw favoriete ligbed

Zomer tuin

zomer tuinDe zomer laat zich steeds vaker al in het voorjaar zien. De laatste jaren kunnen we vanaf mei al genieten van zonnige dagen en tropische temperaturen. De zomermaanden juli en augustus kunnen wisselvallig weer geven, maar ook in het najaar konden we de laatste jaren van veel zonne-uren genieten. Het is tijd de zomer tuin klaar te maken. Daarbij is een combinatie van bloeiende planten, schaduwrijke hoekjes en een ligbed voor het zonnebaden favoriet.

Bloeiende planten

Voor een fijne zomer tuin vinden veel mensen het fijn om naar bloeiende planten te kijken. Je kunt een border aanleggen en bloeiende planten in de vaste grond zetten. Of je plaatst mooie potten op het terras of balkon. Planten in potten heeft als voordeel dat je minder onkruid hoeft te wieden. En je kunt ook een combinatie maken van de twee voor een speels effect. Bij een kleine tuin is het raadzaam om slechts twee of drie kleuren bloemen te kiezen. Dat geeft rust en daardoor lijkt je zomer tuin groter. Laat bijvoorbeeld roze en paars domineren, of kies voor oranje, geel en rood. Dat geeft rust.

Schaduwrijke hoekjes

Omdat je niet hele dagen in de volle zon kunt zitten bij warm weer, is het goed om schaduwrijke hoekjes te creëren. Zeker bij een tuin op het zuiden. Kies voor dak-platanen bij het terras of laat een druif over een pergola groeien. Maak een klein afdakje, waar je met regenachtig weer eventueel ook onder kunt zitten. Of kies voor een zonnescherm dat je in- en uit kunt klappen. Voldoende schaduw in de tuin is ook belangrijk als je kleine kinderen in de tuin laat spelen. Zij verbranden eerder en raken met hun kleine lijfjes ook gemakkelijker oververhit.

Kies een ligbed voor meer zomer in je tuin

Behalve een gezellige zithoek is het voor de echte zonaanbidder geen overbodige luxe om een ligbed aan te schaffen, waar je lekker op weg kunt dromen. Daarmee haal je voor elke dag een stukje vakantie naar je tuin. Kies er eentje die bij je past. Kies voor ultiem comfort, voor de juiste beleving. En kies er een die bij de stijl van jouw interieur past. Zelf zouden we een van deze kiezen:
ligbed supperclub auraligbed roma cappuccinoligbed suns ferro ice

Een zomer tuin om echt van te genieten vergt wat aandacht, maar is net zo leuk als je huis gezellig maken. Bereid je goed voor, zodat je met volle teugen kunt genieten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.