Tuin en kinderen, wat kun je nu al samen doen?

Tuin en kinderen

Tuin en kinderenMet is eindelijk weer maart. En ook al kan het weer deze maand nog behoorlijk omslaan, de zon wint het alweer steeds vaker van het grauwe koude weer. Echt de tijd om de tuin weer in te gaan. En deze voor te bereiden op een zonnig voorjaar en een lange zomer. Tuin en kinderen is een goede combinatie. Zeker als ze nog klein zijn, spelen kinderen graag buiten. Dan is een mooie tuin en kinderen die zich er kunnen vermaken een weldaad voor elke ouder. Je hebt dan geen kind aan je kleintje, omdat ze zich er uren per dag kunnen vermaken.

Spelen in de tuin

Kinderen spelen graag in de tuin. Je kunt er een kleine zandbak maken met vormpjes en schepjes. Of kunstgras aanleggen, waar zij goed kunnen kruipen of spelen zonder gelijk onder de modder weer naar binnen te hoeven komen. Je kunt kunstgras nu al bestellen online. Of je maakt je eigen ballenbak. Ook fietsen op de driewieler en spelen met de poppenwagen is erg leuk in de tuin en kinderen vinden het prachtig, omdat het dan net wat avontuurlijker is dan binnen. Maar stokken en bezemstelen met een pannetje en pollepel is ook al goed genoeg en helpt kinderen hun fantasie te ontwikkelen. En jij kunt als ouder ook andere dingen doen, terwijl je kindje veilig speelt.

Samen tuinman spelen

Hoe klein je kindje ook is, samen in de tuin werken is altijd leuk. In maart mogen de rozen gesnoeid worden, samen met andere zomerbloeiers of heggen en struiken. Als jij de takken afknipt, kan je kindje deze mooie op een stapel leggen. Of in de kruiwagen slepen. En het is ook tijd om te zaaien. Wil je een kleine moestuin of eenjarige bloemen zaaien? Zaai dan nu vast in bakken. Laat je kleintje lekker in de potaarde graaien en de potjes vullen. Daarna is water geven ook een leuk klusje in de tuin en kinderen vinden dat prachtig. Het is dan extra feest als de plantjes ontkiemen en opkomen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.