Taxus planten als mooie haag in de tuin, groen en makkelijk

Taxus planten

taxus plantenDe taxus is heel bekend in Nederland, in menig tuin komt de taxus voor. Een mooie wintergroene struik. Die niet alleen als losse struik wordt aangeplant maar ook als mooie haag. Een mooie taxushaag geeft een luxe afscheiding in de tuin. Een taxus is donker groen van kleur. En doordat het een wintergroene struik is, geeft de taxus struik het hele jaar een mooie donkergroene kleur in de tuin. Ook als alle andere struiken en bomen hun bladeren verliezen blijft de taxus mooi van kleur. Een taxus is een langzaam groeiende struik en komt uit de coniferen familie. Doordat de taxus een langzaam groeiende struik is hoeft u hem niet vaak te snoeien. Toch kan de taxus goed tegen snoeien. Je kunt hem tot op het oude hout terug snoeien. Hij groeit dan weer helemaal uit. Als je hem toch wilt snoeien doe het dan in april, als de vorst voorbij is. Ook kan het eind september voordat de kou echt op komt zetten. Wil je een taxus planten? Lees onze tips!

Taxus planten en kopen

Van oktober tot april word de taxus met kluit geleverd en dan is ook de gunstigste periode om de taxus te planten. Het moet alleen niet vriezen tijdens het planten. De taxus is een sterkte struik, en kan op veel plekken heel goed groeien. Alleen is het geen struik die tegen natte voeten kan. De grond waar hij in geplant moet worden moet niet te nat zijn, dan gaan de wortels rotten en zullen de taxus struiken afsterven. En het liefst moet de grond voor de taxus kalkhoudend zijn. Als je hier rekening mee houdt is een taxus planten kinderspel.

De taxushaag

Een taxushaag is een traag groeiende haag. Dit houd in dat de haag niet snel groeit en dus qua snoeien heeft hij weinig onderhoud nodig. Maar je moet wel geduld hebben. Het wordt niet snel een uit de kluiten gegroeide haag. Daardoor is de taxus haag voor de langere termijn een ideale haag. En daarnaast is de taxushaag ook nog eens een groenblijvende haag. Dit betekend dat het ook in de winter een mooie groene haag blijft. Hij geeft dus het hele jaar privacy in je tuin. Zowel zomer als winter kun je genieten van veel privacy en beschutting in je tuin. De taxushaag is een zeer sterke haag. Het is een haag die heel oud kan worden. En met een klein beetje onderhoud blijf je een mooie haag houden. De taxus haag groeit zowel in de volle zon als in de schaduw. Voor een taxushaag maakt dat niet uit. Een taxus planten is dus een goed idee als je een onderhoudsvriendelijke haag wilt in je tuin, die lang meegaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.