Mooi gazon van gras, hoeveel werk is dat?

mooi gazonJe hebt misschien een flinke tuin, of een wat kleinere? Dat maakt niet veel uit. Als je er een mooi gazon in wilt aanleggen, zal je daar behoorlijk wat werk aan hebben. Veel mensen denken dat een grasmat makkelijker is dan een border met planten. Maar dat is niet zo. Een border met bloeiende vaste planten kun je met een beetje mesten en snoeien op z’n tijd al een groot plezier doen. Verder kun je een border mooi met rust laten. Een mooi gazon is echter meer werk, wat natuurlijk geen probleem is voor de liefhebbers van groen.

Mooi gazon leggen

Je ziet overal gras in Nederland en daarom denken we dat het makkelijk is voor in de tuin. Maar als je ervoor kiest, weet dan waar je aan begint. Zeker als de kinderen er veel op spelen, wil je een stevig en gezond grasveldje maken. Maar een mooi gazon vraagt aandacht. Vanaf het moment dat het gras gaat groeien in het voorjaar, mag je elke week het gras maaien om het netjes te houden.  Om voldoende lucht in de bodem te houden kun je het mos uit je gazon verwijderen. Dat doe je eens of twee keer per jaar met een verticuteermachine. Om te voorkomen dat er teveel mos groeit in je mooie gazon, kun je meerdere keren per jaar kalk strooien. Daarnaast mag je drie keer per jaar bemesten om het gras goed te laten groeien en gezond te houden. En blijft regen te lang uit in de zomer? Dan is sproeien belangrijk. Anders droogt je gazon gemakkelijk uit. Zie je dat allemaal zitten? Dan heb je grote kans op het mooiste gazon van de buurt en is het gras bij jou echt groener!

Meer gemak in de tuin

Heb je geen groene vingers, maar houd je wel van een mooie, groene tuin? Je kunt het werken aan een mooi gazon natuurlijk uitbesteden. Maar je kunt ook kiezen voor kunstgras. Dat klinkt niet erg romantisch. Maar de romantiek van de natuurlijke variant, zit voor een groot deel in het werk dat je eraan hebt. Dus het is de overweging waard. Voordelen aan kunstgras zijn er zeker. Ook als je gazon intensief gebruikt wordt door voetballende en spelende kinderen is het een goede optie. Maar voor wie dromerig met grasspriet in de mond in de tuin wil liggen, zit er niets anders op dan de handen uit de mouwen te steken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.