Een gezellige terrasoverkapping of veranda

Romantische veranda

TerrasoverkappingEen veranda heeft iets romantisch. En het is nog praktisch ook. Een Veranda en een terrasoverkapping is eigenlijk hetzelfde, hoewel je je bij een veranda ook een balustrade voorstelt. Een soort overdekt balkon, maar dan op de begane grond. En een veranda zit altijd aan je huis vast terwijl een terras ook midden in je tuin kan liggen en dus de overkapping ook. Ach what’s in a name? Je weet wel wat ik bedoel. Zo’n plek in je tuin waar je beschut en droog kunt zitten. Ook als de zomer een beetje tegenvalt. Op een veranda kun je eigenlijk het hele jaar wel lekker zitten. Het is dus eigenlijk een prachtige uitbreiding van je huiskamer.

Terrasoverkapping maken

Je kunt natuurlijk iemand inhuren om een veranda aan te leggen rond een deel van je huis. En als je huis nog gebouwd moet worden laat je het opnemen in de bouwtekening. Maar je kunt ook zelf gaan klussen. Er zijn bouwpakketten te koop in diverse maten. Die vind je eenvoudig via internet. En als jij of je partner een beetje handig is, dan is het een leuk klusje als je een paar vrije dagen hebt.

Gezellige veranda maken

Als de terrasoverkapping of veranda er eenmaal is, komt het leukste deel. Hoe richt je het in? Je kunt dezelfde sfeer als je woonkamer doortrekken. Dat geeft een groot en ruimtelijk effect. Maar je kunt ook een hele andere sfeer neerzetten, zodat je telkens als je er zit er ‘eventjes uit’ bent. Zet er bijvoorbeeld een rieten schommelstoel neer. Een loungebank? Of hang een lekkere ruime hangmat op tussen de steunpalen. Zet bakken met leuke kleurrijke bloemen neer of creëer de sfeer van een strandhuis met veel blauw, wit, schelpen en drijfhout. Leef je lekker uit en zorg dat je je fijn voelt op deze plek. Je zal er immers vooral willen toefen als je aan ontspanning toe bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.