Buiten zitten in het voorjaar

Buiten zitten in de voorjaarszon

Buiten zittenBuiten zitten in het voorjaar. Gisteren is officieel de lente begonnen. De donkere dagen zijn definitief voorbij. Hoewel het nog aardig fris kan zijn in maart en april, gaan we massaal de tuin weer in. Rozen en andere mooie zomerbloeiers kunnen nu gesnoeid worden. Hoewel je met sommige planten zoals Lavatera beter kunt wachten tot de laatste vorst geweest is. De bladeren die we hebben laten liggen in de border kunnen opgeruimd worden. Haal eventueel mos op vochtige plekken weg, zodat de grond weer kan ademen en begin vast met zaaien. Nu het nog koud is buiten, is binnen voorzaaien handig. En wil je buiten zitten in de voorjaarszon? Kies dan voor een terrasoverkapping om lekker beschut te zitten.

Tuin klaarmaken voor de zomer

Maak je tuin klaar voor de zomer. Afgevallen bladeren kun je in de herfst en winter beter laten liggen in de borders. Ten eerste omdat de verteerde bladeren de nodige nutriënten aan de grond teruggeven. Ten tweede beschermt een laag met bladeren veel planten tegen de vorst. Om een rijke grond te hebben voor welig bloeiende borders is het handig om bij te mesten in februari of maart. Dat helpt veel planten tot grote bloei te komen. Er zijn natuurlijk ook plantensoorten die liever een schrale, arme grond hebben om op te groeien. Kies voor bijvoorbeeld Lavendel en Stokroos een arme zanderige bodem op een zonnige plek. Daar doen zij het veel beter, omdat een rijke grond vaak te zuur is voor deze planten. Je ziet in steden stokrozen vaak tussen stoeptegels uitgroeien. Prachtig!

Je tuin als deel van je woonkamer

In de zomer is je tuin een mooie uitbreiding van je woonkamer. Maak het daarom gezellig! Bij jouw tuinspecialist vind je alle benodigdheden om deze zomer een supermooie tuin te creëren, waar jij met je gezin heerlijk kunnen genieten. Misschien wil je een stukje van je tuin gebruiken om je eigen tomaatjes en sla te kweken. Deze twee groenten doen het goed in ons klimaat. En natuurlijk kun je ook andere groenten een plek geven. Leuk voor jezelf en de kinderen. Wat je ook kiest, geniet van je tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.