Winkelen in Delft met stijl

door: Nathalie Schalke, www.stylingconcepten.nl.

WinkelenIn goed gezelschap slenter ik door de stad Delft. Het heeft een mooie kern en een rijke historie. Oude gebouwen, gezellige grachten en fijne horecagelegenheden voor een goede lunch of lekker aangeklede borrel. Ik kom er graag. Het valt op dat de net geopende zaak waar ik laatst nog gezellig een avondje ben doorgezakt nu alweer opnieuw wordt ingericht voor een volgend avontuur.

Nieuwe eigenaar, nieuwe inrichting

Sommige panden wisselen vaker van eigenaar, inrichting en toepassing dan een notoire vreemdganger van minnares. Het leuke van dit eigenlijk trieste crisisfenomeen is dat ik steeds weer verrast wordt. Steeds een nieuwe gevel waaraan een nieuwe naam prijkt. Steeds een andere etalage, een nieuwe sfeer. De kick van deze “ontdekkingen” overstemt het unheimische gevoel van drama wat achter de schermen schuil kan zijn gegaan. Iemands droom in duigen. Weer iemand een illusie armer en een ervaring rijker. Weer iemand pijnlijk met de neus op de feiten gedrukt.

Winkelen met stijl en sfeer

Dat is één kant van de medaille. De andere kant is een stuk zonniger. Weer iemand die een droom waarmaakt en vertrouwen heeft. Iemand die lef toont. Of die goed geboerd heeft en daarom uitbreid. Ik word aangetrokken door een industriële inrichting. Het lijkt in eerste instantie een hip cafeetje te zijn maar erachter zit een hele gave winkel. De stoere sfeer van jaren 50 gemixt met modern design, vintage en planten, heel veel planten! Het ziet er gelikt uit. Ik kan mijn enthousiasme niet meer baas. De eigenaren staan trots en vrolijk in hun winkel. Zichtbaar te genieten van de aandacht en oh’s en ah’s.

Een concept kan zo voelbaar kloppen als de inrichting geheel overeenstemt met de mensen die haar exploiteren. Synergie waarmee 1+1 drie wordt… Daar hou ik zo van.

Inspirerende groet,

Nathalie Schalke

Nathalie hoort graag jouw authentieke verhaal. Zij vertaalt dat in woord of presentatie. Via pakkende teksten en levendige interieurs. Liefst allebei! Zowel geschreven teksten als inspirerende interieurs communiceren met de wereld om je heen en mogen uitstralen wie je bent en waar jij voor staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.