Ondernemen: Hoe kies ik een goede naam voor mijn bedrijf

Nu de arbeidsmarkt nagenoeg op slot zit kiezen veel mensen zonder baan het pad van zelfstandig ondernemer. Om een bedrijf op poten te zetten dienen er aardig wat stappen genomen te worden, maar toch kan een zzp-er bijna direct aan de slag. Eén van de punten om over na te denken is je bedrijfsnaam. Er zijn erg genoeg die volstaan met het gebruik van hun eigen naam. En anderen kiezen toch voor een pakkende en sprekende naam, die uitstraalt waar het bedrijf voor staat. Het kiezen van zo’n pakkende naam start met een goede brainstorm. Maar er is meer waarover nagedacht moet worden. Laten we dit even doornemen. Stap 1.
De gekozen bedrijfsnaam zegt veel over je imago, over de grootte  en over de werkzaamheden. Kortom wat wil je uitstralen? Zo zal het gebruik van je eigen naam al snel impliceren datje een éénpitter bent (wat ook zo is als zzp-er). Dat is natuurlijk prima, als dit ook hetgeen is wat je wil uitstralen.

Bij deze eerste stap is het derhalve van belang goed er over na te denken wat je precies wilt uitstralen. Denk aan sleutelwoorden zoals professionaliteit, resultaat, snelheid, vertrouwelijkheid, deskundigheid etc.

Stap 2
Na de brainstorm over de uitstraling heb je een lijst van sleutelwoorden, waar je verder mee kunt werken. Deze sleutelwoorden geven aan wat je je klanten wil bieden en maakt het kiezen van een juist imago makkelijker.

Besluit nu welke stijl en kleuren passen bij je gekozen imago. Welke kleuren en stijl passen bij je doelgroep? Zou je klant zich hierdoor aangetrokken voelen?

Stap 3
Met de kleuren, de stijl en de sleutelwoorden kom je al een heel eind. Maar er is nog meer nodig voordat de beslissing valt op de bedrijfsnaam.

Schrijf woorden op die nog meer de essentie van je werkzaamheden of manier van werken uitdiepen. Stel je bent bakker, dan zouden onderstaande woordcombinaties je kracht kunnen uitstralen.

Lekkernij uit de tropen
Vernieuwend bakken
Unieke bakker

Nu kun je namen gaan verzinnen die aansluiten bij het imago en de essentie van je bedrijf.

De vernieuwende bakker
Gebak uit de Tropen
Tropische lekkernij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.