Interview Smile Superstore, hoe het begon

Denise van der Linden van Smile Superstore: Hoe zijn we eigenlijk op het idee gekomen op dit on-line warenhuis voor hippe en verantwoorde producten te gaan beginnen? Eerlijk gezegd weet ik het niet eens precies meer. Ik denk dat ’t een soort van sluimerend besef en schuldgevoel is geweest passend bij deze tijdgeest ,waarin een “groene” lifestyle -terecht – steeds meer wordt gepromoot, maar het nog steeds erg lastig is om leuke, kleurrijke en hippe producten te vinden passend bij je huidige levensstandaard.

Loop een willekeurig warenhuis of andere hippe winkel maar eens binnen. Bij de drogist vind je tegenwoordig al wat biologische babyverzorgingsproducten, de Hema voert de door Katje Schuurman geinitieerde “return to sender” lijn en we hebben natuurlijk de natuurwinkels voor de boodschappen. Echter de bestaande natuurwinkels zijn vaak na werktijd gesloten en hebben geen bezorgdiensten zoals de befaamde kruidenier die op de kleintjes let.

Bron van inspiratie was natuurlijk ook de VPRO documentaire “Afval = Voedsel”. Helaas zijn nog niet alle producten hier op de site zover dat ze na gebruik vanzelf weer in de biosfeer worden opgenomen en zelfs de natuur verrijken, maar dat is wel ons uiteindelijke streven. Ons criterium voor de time being is om alleen producten op te nemen die een gezonde balans hebben tussen “People, Planet en Profit.

Onze producten voldoen daarom aan 1 of meer van de volgende criteria:

  • 1) Fair trade, respect en veiligheid voor mens en dier (o.a. eerlijke lonen wereldwijd, gifvrij)
  • 2) Recycled
  • 3) Respect voor het milieu (minimale voetafdruk)

Daarnaast dienen ze er esthetisch ook nog eens eigentijds uit te zien.

Ondanks het feit dat we ons zorgvuldig laten informeren alvorens we een product in ons assortiment opnemen, kan het natuurlijk zo zijn dat je een andere mening bent toegedaan over of een product al dan niet “verantwoord” is geproduceerd. Je mening hierover kan je per product spuien. Positieve reacties zijn natuurlijk ook van harte welkom. Probeer afkeurende reacties wel een beetje netjes te houden en met gefundeerd en opbouwend commentaar te komen. We behouden ons hierbij het recht voor om reacties met grove taal en/of beledigingen te verwijderen.

We hopen dat we met dit initiatief in een behoefte voorzien en dat ook jij hier iets van je gading zult vinden.

Persoonlijke reacties zijn welkom via ons contactformulier.

Kom kijken op www.smilesuperstore.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.