Hoe krijg je wat je wilt?

door: Prema Devi Ishaya, www.brightpathconsultancy.com.

Ik spreek de laatste tijd verschillende mensen over hun problemen, uitdagingen en wensen. De één heeft een leuk leven, alles gaat goed, maar wordt gek van de drukte in het hoofd; de ander ervaart veel stress van haar  verantwoordelijkheden en weer een ander zou zo graag wat anders willen doen, zijn droom achterna gaan, maar ja….

Allemaal willen ze iets anders of méér ervaren dan nu en bij allemaal  veroorzaakt dat onrust, voornamelijk in het hoofd. Er ontstaan zoveel  stemmetjes in je hoofd van jezelf, van je vader of moeder, van je collega, over hoe je het het beste kunt bereiken wat jij voor ogen hebt. Het maakt de keuze niet makkelijker en vaak zelfs zorgen die stemmetjes ervoor dat je door de bomen het bos niet meer ziet en even helemaal niks onderneemt.

Ik vraag vaak aan mensen wat ze het allerliefste willen in hun leven,  waarop ze antwoorden met ʻplezier, geluk, liefde, rustʼ etc. Soms is er één die zegt: ʻik wil het allemaalʼ. En terecht, dit kan en is je geboorterecht! Maar hoe dan?

Je kunt  alles in je leven ervaren wat je wilt: geluk, succes, rijkdom,  voldoening, als je maar in contact staat met jouw ʻbasisstationʼ. Jouw basisstation is  als het stopcontact wat alles van energie voorziet, in beweging zet. Zonder contact  met het basisstation, loopt de batterij leeg. De batterij kan wel opgeladen worden  door externe energiestations, maar hierdoor loopt-ie ook snel weer leeg (de ʻups & downsʼ).

Een constant contact tussen jou en jouw basisstation, zorgt voor een  constante energietoevoer voor dat wat jij wilt. Alle ballen in de lucht willen  houden, achter de  feiten aan blijven lopen of eindeloos erover nadenken, kost  energie. Je bent niet verankerd in jouw basisstation, jouw hart, maar in je mind.

Je kunt rust ervaren in de situatie waar je nu in zit, het leven zoals je het nu  leeft. Je kunt je droom verwezenlijken en je kunt onnoemlijk veel geluk, plezier,  liefde en compleetheid ervaren. Alles wat je hiervoor nodig hebt is al in jou aanwezig, je hoeft er alleen maar aandacht aan te geven.
© Prema Devi Ishaya 09-10-09

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.