Het geheim van efficiënter werken waarbij je zelf niets hoeft te doen! Met 5 tips

door: Lorraine Simoons, www.so-organized.nl.

Ik heb een VA, een virtueel assistent. En sinds ik haar heb, is mijn werkleven een stuk gemakkelijker geworden.

Zij neemt mij allerlei klussen uit handen die ik zelf wel kan, maar niet wil doen, of die ik niet kan en ook niet wil leren of waar ik gewoon geen tijd voor heb of tijd aan wil besteden. Wij hebben elkaar nog nooit ontmoet, doen dit uitsluitend online, per email, per Googletalk en – bijna – ouderwets ook per telefoon. Het zou ook nog met Skype kunnen, maar dat was nog niet nodig.

Ja hoor ik je denken: maar dat kost geld? Dat klopt, maar zij doet het werk dat ik haar geef, sneller èn beter omdat het haar vak is, en dat bespaart mij zoveel tijd, energie èn ja ook geld, dat ik veel beter en veel liever besteed aan het oplossen van efficiency problemen en chaos op de werkplek van mijn klanten.
Kortom zij maakt mij gelukkig. 
Zij bespaart mij kostbare tijd, energie en geld. Mijn VA zorgt ervoor dat ik nog efficiënter werk, waardoor ik me beter kan focussen op mijn passie* en zodoende met meer plezier mijn leven leef.

Een VA is een van de oplossingen om efficienter te werken, waardoor je productiever wordt.
Stel je bent coach met je kantoor en praktijk aan huis.
Je bent druk bezig met klantencontact, netwerken, artikelen schrijven voor het coachmagazine, geven van trainingen, spreken op events, maar je bent ook administrateur en  inkoper van koffie, kantoormeubilair, ordners, memoblokjes en wc-eend. Verder ben je je misschien ook wel telefoniste, correspondent,  schoonmaakster en kopieer-apparaat-monteur.

Oja en ook nog coach.
Maar wacht even? Dat is toch je beroep? Je passie, datgene waarvoor je ‘s morgens je bed uit komt? Datgene waar je je geld mee verdient? Datgene waarover je graag spreekt en schrijft, datgene dat jou energiek houdt?
Het lijkt soms op de laatste plaats te komen door alle andere functies die je bekleedt om ondernemer te zijn, naast je privé zorgtaken. Maar je werk is datgene waar je het grootste deel van je tijd aan wilt besteden. Je core-business is datgene waarmee je brood op de plank krijgt en dat jou blij en onafhankelijk maakt.

Een van de makkelijkste oplossingen om je te kunnen focussen op datgene waarin jij expert bent is:uitbesteden.

Ik noem het ook graag: ontzorgen, iemand inhuren die bepaalde taken van jou overneemt, zodat je daarover helemaal geen zorgen meer hebt. Dit kan heel breed zijn, van secretaresse, webdesigner en correspondent  tot administrateur en telefoniste.

5 redenen om taken uit te besteden:

  • Het levert je heel veel tijd op, zodat je je kunt focussen op je expertise en zodoende productiever bent en meer gaat verdienen.
  • Je komt professioneel over en wekt als zodanig vertrouwen, zodat je meer klanten trekt, waardoor je omzet stijgt.
  • Je houdt meer tijd over voor jezelf en de dingen die jij belangrijk vindt, waardoor je meer ontspannen bent, je beter kunt concentreren en zo aantrekkelijker wordt (dan je concurrenten!)
  • Je wordt er blijer van en werkt met meer plezier, waardoor je bedrijf/werk gaat groeien en jenog meer gaat verdienen.
  • De werkzaamheden die niet bij je expertise horen, worden sneller en beter gedaan dan jij ze doet, waardoor je minder zorgen hebt over zaken als facturering, automatisering en systemen en zelfs huishoudelijke taken, zodat je je beter kunt focussen en meer winst maakt.

Delegeren of ontzorgen is maar één aspect van het efficiënter willen werken, en beter willen focussen.

Wil je weten welke aspecten er nog meer zijn om minder stress te ervaren, slimmer je werk te kunnen doen en bovendien met meer plezier achter je bureau, pc, laptop, of i-pad te zitten? Lees meer op mijn site
PS: heb je interesse in een virtueel assistent? email of bel me dan en ik geef je een super tip!

PS2: Naast dit stukje geluk door mijn VA, vind ik rust door het toepassen van eeuwenoude ascencion technieken tijdens mijn meditatie. Heerlijk, het maakt mijn drukke hoofd leeg, ik wordt er ontspannen en heel blij van. Af en toe vergeet ik te mediteren, maar dan herinnert mijn dochter mij daar fijntjes aan. Ik vraag me af waarom? Het schijnt dat ik beter te genieten ben na 20 minuten mediteren!

 

Lorraine Simoons
Professional Organizer en Efficiency Expert

www.so-organized.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.