Geïnspireerd in tijden van crisis

door: Prema Devi Ishaya, www.brightpathconsultancy.com.

Dagelijks hoor en lees je over de kredietcrisis. Plannen worden uitgesteld onder het mom van de crisis; er wordt gesproken over mooie ideeën, en dan daarachter aan: ʻmaar nu even nietʼ. Het lijkt wel alsof we gelaten en als een slachtoffer in de crisis zitten, met het gevoel dat als de crisis eenmaal voorbij is, we weer opgelucht adem kunnen halen. 

Zo werkt het niet, de omstandigheden in je leven veranderen constant en het is niet de vraag wat je meemaakt, maar hoe je ermee omgaat. Een voorbeeld, een kennis van mij is niet zo lang geleden een eigen bedrijf begonnen. Met veel ervaring in het bedrijfsleven heeft ze haar hart gevolgd en is voor zichzelf begonnen. Maar nu ze leuk en wel begonnen is, heeft ze, door de crisis?, een teruglopende banksaldo en een zwijgende telefoon. En dan?

Heel makkelijk om in zoʼn situatie de kredietcrisis de schuld te geven, mensen om
je heen zullen dat ook bevestigen. Alleen leg je jezelf dan meteen lam. De belangrijke vraag: ʻHoe ga je ermee om?ʼ laat je kijken naar mogelijkheden en zet je aan tot actie. Als je kijkt naar mogelijkheden, open je jouw creatieve kanaal:
– wat is nu wel mogelijk?
– waar hebben mijn klanten/medewerkers op dit moment behoefte aan?
– hoe kan ik mij positief onderscheiden?
– is er een nieuwe, gezondere aanpak nodig?
– heb ik mezelf in een comfort-zone gepositioneerd?

Wees altijd alert dat je geen ʻdeuren dichtgooitʼ. Blijf focussen op mogelijkheden in plaats van beperkingen. Het zien van beperkingen leidt tot zorgen en angst en in deze emotie kun je niet goed voelen wat je hart je ingeeft. Zie in alles wat er op je pad komt een uitdaging. Een uitdaging om te groeien, om nog meer van je eigen kracht te ontdekken. Omdat het bouwwerk van ʻhoe we het tot nu toe altijd gedaan hebbenʼ in elkaar dreigt te vallen, is dit juist een hele interessante tijd van een nieuwe, gezonde opbouw.

Hoe wil jij het liefst werken? Dit is je tijd om het waar te maken. Met een persoonlijke opmerking: mensen en bedrijven die ervoor kiezen meer vanuit het hart te werken en in harmonie met de omgeving, zullen zeer succesvol zijn!

© Prema Devi Ishaya
Niets uit dit artikel mag voor commerciële
doeleinden gebruikt worden.
========================
Heb jij ook last van stress, een jachtig bestaan en het gevoel iets te missen?
Wil je geïnspireerd worden tot een leven met meer Magie, plezier en rust? Kom dan naar mijn Inspiratiesessie op 29 mei a.s. Voor meer informatie:
www.brightpathconsultancy.com/magic-inspiration-brigtpath.php

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.