Trends in damesmode herfst en winter 2014/2015

sweater trend voor het najaar 2104Wat zijn de trends in damesmode voor deze herfst en winter 2014/2015 eigenlijk? Niet veel vrouwen hebben zich daar nog mee bezig gehouden denk ik. De herfst hebben we zo’n beetje overgeslagen dit jaar. We rollen binnenkort van een behaaglijke nazomer regelrecht de winter in. Voor we het weten gaan we van 20 graden in de middag naar het vrieskoude winterweer. Kun je nu nog in je T-shirt of blouse gemakkelijk buiten lopen, binnenkort moeten we de winterkleding weer van zolder gaan halen. Even goed nalopen of je alles hebt wat je nodig hebt om de winter door te komen. Wat zijn de trends in damesmode deze herfst en winter 2014/2015? En hoe sta jij ervoor? Ben je helemaal klaar voor de winter? Of kun je nog wel wat leuke trendy items gebruiken? Met een paar nieuwe kledingstukken, die je slim kunt combineren, ben weer helemaal trendy in de winter.

Trends deze winter

winterjassengebreide jurkenDe trends van dit moment bestaan uit veel verschillende stijlen. Zo heb je de lekker down-to-earth stijl van simpele sweaters met logo en sneakers aan je voeten, of de meer wereldse stijl in mannenpak voor de vrouw. Met colbert en pantalon van de mooiste kwaliteit stoffen. De nieuwe collecties van dit najaar en modetrends voor deze winter hebben het allemaal. Vul je garderobe dit jaar bijvoorbeeld aan met een wollige of gebreide jurk. Of kies een sportieve fleece jas of juist zo’n mooie lange wollen jas tegen de kou.

Normcore trend als nieuwkomer

We hebben er dit jaar ook een nieuwe trend bij. Deze heet ‘Normcore’. De trend houdt in dat je jezelf eigenlijk zo normaal mogelijk kleedt. Je hoeft dus helemaal niet op te vallen. Juist liever niet. Je kiest simpele wijde pasvormen, maar wel van pure stoffen. Zo maak je heel subtiel het onderscheid met de massa. Je kleding is normaal en nonchalant en je geeft er een sportief vintage tintje aan.
Verder zijn voor vrouwen de modetrends: ‘monochrome grid’, dat zijn grote enkelvoudige ruiten op jurken, rokken, pantalons en zelfs colberts. Dan is er nog de ‘90’s Grunge’ met veel gekleurde prints en laagjes met een paar grote schoenen eronder. Je kunt ook kiezen voor de ‘nieuw retro’ trend. Deze heeft spannende bijna industriële prints en jurken met een rechte A-lijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.