De beste schoenen voor elke situatie

door: Vivienne Westerhoud.
dames-sportieve-sneakers

De beste schoenen kiezen

De beste schoenen kiezen voor elke gelegenheid. Daar kan ik soms best lang over nadenken. Voorheen zou ik nooit platte damesschoenen dragen als ik een jurk of rok aantrok. Die vaste regel vond ik gelden voor alle vrouwen met een lengte onder 1.75 meter zo’n beetje. Zeker als je wat mollig of gezellig stevig bent, zijn hakken de ideale manier om wat slanker te lijken. En toch vind ik de laatste tijd stoere laarsjes zonder hakken of sneakers onder een jurk ook erg leuk!

Iedereen draagt sneakers

sneakers dragenLaatst mocht ik naar de modefabriek. Wat een feest! Daar lopen natuurlijk allemaal mensen die verstand hebben van mode. Sommigen gaan daar heel voorzichtig mee om, anderen vallen echt op door hun style. Dat vind ik erg leuk om naar te kijken. Prachtige mensen heb ik er gezien. En wat opvalt: jong en oud draagt sneakers. Natuurlijk zien oude afgetrapte sportschoenen er anders uit dan een paar mooie nieuwe in gaaf leder. Maar als je ze goed combineert, staan ze bijna iedereen! Op deze foto zie je wat ik zelf aan had. Een blauw jurkje van soepel vallende stof, die ik zelf vermaakte van een bestaande rechte jurk. Ik had een zwart jasje aan en wat gouden sieraden. Kasjmier sjaal voor als ik het koud zou krijgen en aan mijn voeten? Sneakers!

Welke kleur is goed?

de beste schoenenDonkere kleuren, of glanzende materialen met goud of zilverkleur, geeft al snel een feestelijke twist aan een sneaker. Dan zou je deze zelfs op een nette gelegenheid kunnen dragen. Zeker als je weet dat je het op hakken gewoon niet lang volhoudt en je niet in ballerina’s wilt verschijnen. Die zijn zo zoet. Kijk eens bij Schuurman Schoenen bijvoorbeeld. Daar vind je mooie sneakers in donkere kleuren. Sneakers geven gemakkelijk een sportief uiterlijk, en zo voel je je dan ook. Opvallender kleuren als rood en knalgroen, zou ik zelf voor een avondje niet gebruiken. Die passen wel goed langs de lijn op de sportclub in het weekend. Echt iedereen mag sneakers nu dragen. Zelfs bij bejaarde dames vind ik het erg leuk staan. Lekker sportief alsof ze zo weg kunnen rennen. Dus leef je uit!
En houd je echt niet van sneakers en wil je toch niet op hakken lopen? Dan zijn veterlaarzen ook een hele leuke optie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *